Let’s Do It Yozgat! Meydanda buluşalım

Let’s Do It Yozgat! Meydanda buluşalım

2008’de Estonya’da başlayan, Dünyanın en büyük sivil çöp toplama hareketi Let’s Do It! 18 Eylül Cumartesi günü Türkiye’de eş zamanlı olarak Yozgat'ta da büyük bir temizliğe hazırlanıyor.

A+A-

2008’de Estonya’da başlayan, Dünyanın en büyük sivil çöp toplama hareketi Let’s Do It! 18 Eylül Cumartesi günü Türkiye’de eş zamanlı olarak Yozgat'ta da büyük bir temizliğe hazırlanıyor.

Estonya’da Lets Do It’in başlattığı Dünya Temizlik Günü; Let’s Do It Türkiye öncülüğünde; Sivil Yaşam Derneği ve JCI koordinatörlüğünde, Yozgat’ın da aralarında bulunduğu farklı illerde yerel paydaşların desteğiyle hayata geçiyor.

17092021-61449b6081bb9-default.png

2008’de Estonya’da başlayan, Dünyanın en büyük sivil çöp toplama hareketi Let’s Do It! 18 Eylül Cumartesi günü Türkiye’de eş zamanlı büyük bir temizliğe hazırlanıyor.

Let's Do İt Yozgat İl Temsilcisi Fatma Kılıçarslan, Türkiye’de geniş çaplı gerçekleşecek olan Dünya Temizlik Günü Let’s Do It! Türkiye Ulusal Ekibi ile organize edildiğini söyledi.

Kılıçarslan, “Temizlik hareketi 7 bölge direktörü tarafından, 81 ilde il temsilcileri ve Gençlik Merkezleri koordinasyonu ile gerçekleşecek. Belediyelerin, STK’ların, çevre örgütlerinin ve binlerce kişinin katılacağı temizlik eş zamanlı olarak kirli alanlarda yapılacak.

Bu yıl Dünya Temizlik Günü SOCAR, Koroplast, Beybi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri, Türk Kızılay Kadın Teşkilatı, Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) ve Toplum Gönüllüleri Vakfı başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenmektedir” dedi.

Yozgat’ta etkinliklere Cumhuriyet Meydanı’nda Saat 12.00’de start verileceğini dile getiren Kılıçarslan, kent parkta yapılacak olan temizliğin ardından gönüllülerle birlikte Spor vadisinde bulunan kirazlı göletinin çevresinin temizleneceğini kaydetti.

Kılıçarslan, “temizlik noktalarımıza Yozgat'ta bulunan tüm vatandaşlarımızı davet etmekteyiz. Yozgat'ta eş zamanlı olarak Sorgun ilçemizde yine belediye binamızın önünden 12.00da kalkacak servis ile mükremin göleti ve çevresi orada bulunan sivil toplum kuruluşlarımız belediyemiz ve gönüllülerimizle birlikte gerçekleşecek.
Sarıkaya ilçemizde de eş zamanlı olarak belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte 12.00da belediyemiz önünden hareket edilerek Eski sanayi bölgesi temizlenecek. Yozgat genelinde ilçelerimiz de dahil, etkinliğimiz 12.00da başlayıp 15.00’a kadar sürmesi bekleniyor. Bu yönde yerel yönetimlerimizden ve valiliğimizden gerekli izinler alındı. Yerelde belediyelerimiz maske eldiven dezenfektan çöp torbası gibi konularda tereddütsüz destek verdiler. Let's Do İt Yozgat İl Temsilcisi olarak tüm ekibim ve gönüllülerimiz adına destek veren kurum ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yozgat Hakimiyet