Latif Selvi: Okullar evlerden daha güvenli

Latif Selvi: Okullar evlerden daha güvenli

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, 6 Eylül itibarıyla bütün sınıflarda yüz yüze eğitime geçeceğini hatırlatarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

A+A-

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, 6 Eylül itibarıyla bütün sınıflarda yüz yüze eğitime geçeceğini hatırlatarak, “Hem öğrenciler, hem öğretmenler açısından okula devam edenlerin, devam etmeyenlerden daha az virüse yakalandığının verileri elimizde. Bu yüzden okullar evlerden daha güvenli.”dedi.

Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanlığının bir okulda düzenlenen İl Divan Toplantısı’na katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi gazetecilere 6 Eylül’de açılacak olan yeni eğitim sürecini değerlendirdi.

Okulların açık olduğu dönemde koronavirüs verilerinin Milli Eğitim Bakanlığına geldiğini ve bundan kendilerinin de bilgisi olduğunu belirten Selvi, “Hem öğrenciler, hem öğretmenler açısından okula devam edenlerin, devam etmeyenlerden daha az virüse yakalandığının verileri elimizde. Yani okullar evlerinden daha güvenli insanların. Rica ediyoruz Sağlık Bilim Kurulu, ülkenin ekonomisini, eğitimini veya başkaca politikalarını yönetmesin, kanaatlerini belirtsinler ‘biz istişare bir organız’ diyorlar o zaman görüşlerini belirtsinler ve o görüşler çerçevesinde de Milli Eğitim Bakanlığı hangi politikaları uygularsa uygulasın. Bizim gördüğümüz eğitim öğretime mani bir durum yok, onun için de birtakım zorlamalarla Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalarını sekteye uğratmasın kimse.”diye konuştu.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Yüz yüze eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Selvi, “Öğrenci, sınıf ve öğretmenin bir arada gerçekleştirmiş olduğu eğitimi başka türlü vermek mümkün değil. Elbette ki online sistemlerle verilen eğitimin bir katkısı var ve o çerçevede yüz yüze eğitimi veremediğimiz zaman yararlanabilecek bir alan veya takviye amaçlı olarak bir katkısı var ama yüz yüze eğitimin spesifik karşılığını oluşturacak bir eğitim ortamını temin etmiyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de sağlıkla ilgili yapılması gereken şeylerle alakalı olarak da açıklamalarını yapmalı ama Milli Eğitim Bakanlığının faaliyetlerini Milli Eğitim Bakanlığı sürdürmeli. Sağlık Bilim Kurulu’nun ısrarlı bir şekilde adeta eğitim öğretimi 1,5 yıl içerisinde kilitleyen, okullarımızda ciddi salgın bilgisi olmadığı halde kilitleyen uygulamalarını artık sonlandırmalıdır.”şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 90’I ZATEN AŞILANMIŞTIR

Öğretmenlerin Kovid-19 salgınına karşı yüzde 90’nın aşılandığını kaydeden Selvi, “Sağlık Bakanlığı ülke genelinde nasıl uygulama yapıyorsa okullarda da o uygulamanın yapılması gerekir. Zorlayıcı yöntemlerle yüz yüze eğitimde elde edeceğimiz başarıları konuşmak yerine maske, mesafe ve temizlikle alakalı her türlü tedbirler alınmış olmasına rağmen okullarımızda PCR testiydi, yok aşı olanlar, olmayanlar, öğretmenlerin zaten yüzde 90’ı aşılanmış siz neyi zorlamaya çalışıyorsunuz. Bunu anlamamız mümkün değil. Bunun için de icbar edici uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir. Haftada 2 gün bütün öğretmeleri kapsayacak şekilde hatta dışarıdan gelenlerle alakalı okul yöneticilerinin kayıt tutması gibi zorlayıcı şeyler, kişisel veriler kapsamında bile suç oluşturabilecek nitelikler arz ediyor.” ifadelerini kullandı.
Toplantı sonunda Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, Selvi’ye teşekkür ederek plaket takdim etti.

Yeni Ufuk