KYK yurtları Yozgat'ta tek tek denetlendi

KYK yurtları Yozgat'ta tek tek denetlendi

Yozgat’ta faaliyet gösteren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar denetlendi.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı Başmüffetişi Mehmet Akif Okur, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Hasan Ayan ile birlikte KYK yurtlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yurtları denetleyen yetkililer, aynı zamanda öğrencilerle de görüştü, talepleri dinledi.

Öğrencilerin daha rahat ortamda, daha güzel imkanlarla barınmaları için yemekhaneden, çamaşırhaneye gibi ortak kullanım alanları tek tek denetlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Başmüffetişi Mehmet Akif Okur, denetimler sırasında yurtta barınan öğrencilerle yurt hakkında sohbet etti.

Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Hasan Ayan , “Gençlerimiz için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Yurtlarımızda sunduğumuz imkanlarla gençlerimizi rahat, temiz, güvenilir ortamlarda barındırmayı amaçlıyoruz. Her şey geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için” dedi.

KYK yurtlarının aile ortamını aratmadığını aktaran Ayan, otel konforunda yurtlara sahip olduklarına değindi.
Ayan, “KYK yurtlarındaki bütün odalarda büro tipi buzdolabı, çalışma masası, kitaplık, sınırsız internet, tuvalet ve duşa kabinli banyolar, 24 saat sıcak su bulunuyor. Yurtlarda yemek çıkarken, yerleşke içinde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği lokanta ve kantinler de yer alıyor” diye konuştu.

Yozgat Hakimiyet