KOSGEB'den Yozgat'a çağrı! 25 Mayıs'ta sona erecek

KOSGEB'den Yozgat'a çağrı! 25 Mayıs'ta sona erecek

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, mikro ve küçük işletmeler için hazırlanan destek başvurularının 25 Mayıs’ta sona ereceğini söyledi.

A+A-

KOSGEB MKİ Programında Destek Ödeme Talep Süresi 25 Mayıs tarihinde sona erecek. KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, Covid 19 salgınından etkilenen Mikro ve Küçük Ölçekli İşletmelere yönelik olarak MKİ Hızlı Destek Programında İşletmelerin Destek programanın uygulandığını hatırlattı.

18052022-62851b9c49699-default.png

Işık, işletmelerin ilave istihdam edeceği her bir personel için 100 bin lira faizsiz ve teminatsız geri ödemeli destek aldığını belirterek, “İşletmeler tarafından istihdam edilen her bir yeni personel için ayrı ayrı olmak üzere; Destek Ödeme Talep Formlarının KBS Üzerinden geç 25 Mayıs 2022 tarihine kadar doldurulup sistem üzerinden onaylanması gerekiyor. MKİ Destek Ödeme Talep Formu, www.kosgeb.gov.tr adresinde “E-Hizmetler” menüsüne işletme yetkilisinin kullanıcı adı ve e-devlet şifresi ile giriş yapılarak “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” seçildikten sonra online olarak doldurulacak” dedi.

Destek ödemelerinin, İşletmelerin KOSGEB’den ödeme talebinde bulunmasını takiben SGK kayıtlarında yeni personelin işe alındığının tespit edilmesinden sonra İşletmelerin banka hesaplarına yapılacağını dile getiren Işık, “Daha sonra KOSGEB tarafından işletmenin taahhütlere uygunluğu izlenecek. İşletme eğer 6 ay içinde yükümlülüğünü yerine getirmişse ikinci 6 aylık 50 bin liralık Destek ödemesi de yapılacak. Desteğin ödeme aşamasında işletmelerin yasal sınırların üzerinde vadesi geçmiş Vergi ve SGK borcunun olmaması veya geçmişe dönük borçlarını yapılandırmış olmaları gerekmektedir. Yozgat il genelinde MKİ Hızlı Destek Programına Başvuru yapan ve Müdürlüğümüzden geçici onay mesajı alan işletmelerimiz eğer kriterlere uygun yeni personelleri 30 Nisan’a kadar resmi olarak işe başlattılarsa, İstihdam ettikleri her bir yeni personel için MKİ Hızlı Destek Programı Destek Ödeme taleplerini en geç 25 Mayıs 2022 tarihi saat:23:59’a kadar www.kosgeb.gov.tr. adresinden Online olarak yapabileceklerdir. MKİ Hızlı Destek Programı Destek Ödeme Talepleri hakkında ayrıntılı bilgiler KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alınabilir” diye konuştu.

Yozgat Hakimiyet