
Kırmızı kategoride bulunan 58 ilde eğitim nasıl olacak?
Kırmızı illerde eğitim nasıl olacak? İllerin risk durumunu gösteren harita güncellendi. Kırmızı kategorideki illerin sayısı 58 oldu. Peki, bu illerde eğitim nasıl olacak?
Kırmızı illerde eğitim nasıl olacak? İllerin risk durumunu gösteren harita güncellendi. Kırmızı kategorideki illerin sayısı 58 oldu. Peki, bu illerde eğitim nasıl olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı, nüfusumuzun yüzde 80`ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır" dedi.
KIRMIZI KATEGORİDEKİ İLLER
Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri. Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.
Yüz yüze eğitim 2 Mart`ta başlamıştı. Yerinde karar sürecinde, eğitim kurumlarının açılma ve uygulama kriterleri düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illere göre belirlenmişti.
MEB`in açıklamasına göre çok yüksek riskli illerde yüz yüze eğitim kriterleri...
Okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okulları tam zamanlı yüz yüze eğitim verir.
Birleştirilmiş sınıflı okullar ve köy vb. seyrek nüfuslu yerlerdeki okullar yüz yüze eğitime tam zamanlı devam eder.
İlkokullar 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim alır.
Ortaokul 5, 6, 7. sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime devam eder.
Hazırlık, 9, 10, 11. sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime devam eder.
Ortaokul 8. sınıflar haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde yüz yüze eğitim alır.
12. sınıflar haftada 16-24 saat olacak şekilde planlanan seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim alır.
8. ve 12. sınıflar ile mezunlar için düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de devam edilecek.
Okullardaki sınav uygulamaları açıklanan takvim doğrultusunda devam edecek. Yüz yüze eğitim veli rızasına bağlı olacak.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.