Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay yeniden seçildi

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay yeniden seçildi

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 68. Olağan Genel Kurulu, yoğun katılım ve salgın tedbirleri dolayısıyla Kadir Has Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

A+A-

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 68. Olağan Genel Kurulu, yoğun katılım ve salgın tedbirleri dolayısıyla Kadir Has Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Yaklaşık 16 bin çiftçinin katıldığı Genel Kurul’da, Başkan Hüseyin Akay, 14 bin 112 geçerli oyun 8 bin 109’unu alarak kez daha güven tazelerken, Vedat Ali Özışık grubu 5 bin 029 oy aldı.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 68. Olağan Genel Kurulu, Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda yapıldı. Genel kurul öncesi yaklaşık 16 bin çiftçi, arama noktalarından geçerek köy ve mahallelerinin adının yazılı olduğu stantlarda kayıt yaptırdı.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, divan kurulu için önerilen iki listedeki isimleri okuyarak, oylamaya sundu.

Bakanlık temsilcileri, ellerini indirmemelerini istedikleri üyelerin oylarını uzun sürede sayabildi. Akay'ın sunduğu listenin divan kuruluna seçilmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Başkan Akay, genel kurulda yaptığı konuşmada, Kayseri ve ilçelerinin yanı sıra Yozgat ve Sivas'tan da gelen kadın ve erkek çiftçileri selamladı.

10 yıldır en demokratik, en seviyeli ve yüksek katılımlı genel kurulları yaptıklarını ifade eden Akay, göreve geldiklerinde Kayseri Şeker Fabrikası'nın tepesinde kara bulutların dolaştığını, fabrikanın kapısına kilit vurulmak üzere olduğunu söyledi.

Türk çiftçisi ekonomik refaha kavuşmadan ülkenin kalkınmasından söz edilemeyeceğini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:

"Bu kalkınmanın ilk şartı tarımı ve tarıma dayalı sanayiyi geliştirmektir. Şeker pancarı, katma değer oluşturma noktasında önde gelen bir üründür. On binlerce çiftçi bu ürünle ailesini geçindirmektedir. Biz, sizin emanetinize sahip çıkıyoruz, sizler de özveriyle sahiplendiğinizi gösterdiniz. Bundan sonra da bu anlayışı devam ettirmenizi bekliyoruz. Bu sayede bizim emeklerimiz zayi olmasın, sizin menfaatleriniz zedelenmesin. Günü birlik ihtiyaç ve istekleriniz yerine uzun vadeli çıkarlarınızı koruyun.

RİYAKARLIK GİTTİ, SAMİMİYET GELDİ

Traktörünüze, evinize sahip çıktığınız gibi kooperatifinize ve fabrikanıza da sahip çıkın. Bu kuruluşları iş bilmezlerin, kötü niyetlilerin eline teslim etmeyin. Dün dedelerinize, babalarınıza bugün size hizmet veren bu kuruluşlar yarın çocuklarınıza, torunlarınıza hizmet versin. Haksızlık gitti, adalet geldi, şaklabanlık gitti, ciddiyet geldi, riyakarlık gitti, samimiyet geldi, savurganlık gitti, tasarruf geldi, iş bilmezlik gitti, beceri geldi."

AKAY: “FABRİKALAR ÇİFTÇİNİN MALIDIR”

Fabrikaların bir ailenin değil, tüm çiftçilerin malı olduğunu vurgulayan Akay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Geçmişi unutanın geleceği aydınlık olmaz. Geçmişteki travmaları unutmayın. Biz, çiftçimiz arasında bir ayrım yapmadan hakkaniyetli bir tavır sergiledik. Şeker sektörü genel bir sorun yaşıyor ama biz farkımızı ortaya koyarak kooperatif ve fabrikanın gücüyle bu sorunlardan siz çiftçilerimizin etkilenmemesi için her türlü tedbiri alıyoruz. Kooperatif ve fabrikadan haksız beklentisi olanlar, Kayseri Şeker'i yok etmek isteyen emperyalist kuruluşların yerli iş birlikçileri, bizlere, yönetimimize hayasızca saldırmakta, iftira ve yalan dolanla algı oluşturmaktadır. Bunlara bugüne kadar pabuç bırakmadık. İşimizi yükselterek cevap verdik."
Konuşmaların ardından çiftçiler kendileri için oluşturulan 9 ayrı sandıkta oylarını kullandı. Saat 17’de sona eren oy kullanma sonrasında saat 22:00’ye kadar süren sayımlar sonrasında Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, geçerli 14 bin 112 oyun 9 bin 083’ünü alarak bir kez daha güven tazeledi. 5 bin 029 çiftçi ise tercihlerini Özışık’ın listesinden yana kullandı.