İYİ Partili Demrier'den şehir hastanesi çıkışı! İktidara gelirlerse..

İYİ Partili Demrier'den şehir hastanesi çıkışı! İktidara gelirlerse..

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ,Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Demirer, Şehir Hastaneleri’nin Sağlık Bakanlığı bütçesinin 4’te, 1’ini oluşturduğunu iddia etti.

A+A-

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ,Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Demirer, Şehir Hastaneleri’nin Sağlık Bakanlığı bütçsinin 4’te, 1’ini oluşturduğunu belirterek, “Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir uygulama yok. İYİ Parti olarak iktidara geldiğimizde şehir hastanelerini kamulaştıracağız.”dedi.

Prof Dr Taner Demirer, katıldığı Ankara Masası TV canlı yayınında Fatih Atik’in gündeme ilişkin sorunlarını yanıtladı.

Atik’in Şahir Hastaneleri ile ilgili soruna Prof Dr Taner Demirer, “ İnşaat sektörü gelişmiş bir ülke olarak parasının büyük bir çoğunluğunu betone gömmüş bir ülkeyiz. Konu Şehir Hastanesi olunca kiralıyoruz. Burada kira hizmet bedelleri Sağlık Bakanlığı bütçesinin 4’de 1’ni alıyor çok büyük bir rakam 25-30 Milyar’ını götürüyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir uygulama yok, bu tiksindirici bir kazanç. Yani biz iktidara geldiğimizde İYİ Parti olarak hasta sayı garantisi kira ve hizmet bedellerini gözden geçireceğiz. Özellikle kira bedellerinde Ulasal ve uluslar arası tahkim komisyonları kurup bunların fiyatlarının güncellenmesini sağlayacağız. Yine aynı şekilde hizmet bedellerinde kamu ihale kurumunda şeffaf ihaleler açıp örneğin hizmet bedeli derken güvenlik, temizlik yemek vesaire bunlarda ilgili şehirlerde; Yozgat’ta Mersin’de, Adana’da bunları yabancı firmalara değil yerli firmalara verip lokal kalkınmayı sağlayacağız. Yani bu şekilde devasa şehir hastanelerine ödenen paraları tamamen güncelleyip gerçekçi rakamlara getireceğiz ki bunların fiyatları da asgariye indireceğiz ve bunları devralacağız. Sağlık Bakanlığı’na 25 yıl boyunca fahiş bir fiyat ödetemezsiniz. Bunların hepsi birbiri ile girintili. Bu nedenle Şehir Hastanelerinin açılması doğru değil. Biz iktidara geldiğimizde devasa şehir hastaneleri açmayacağız. Son derece kompakt 400-500 yataklı ihtiyaç olan yerlerde hastaneler açacağız.”dedi. 

Yeniufuk