İYİ Parti Yozgat'ta seçimini yaptı! Yeniden seçildi

İYİ Parti Yozgat'ta seçimini yaptı! Yeniden seçildi

İYİ Parti Yozgat 3. Olağan Kongresin’de mevcut İl Başkanı Bünyami Katipoğlu ve Cevdet Kaya’nın yarıştığı seçimde Mevcut Başkan Katipoğlu, yeniden seçilerek güven tazeledi.

A+A-

Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür Merkezinde düzenlenen İYİ Parti 3. Olağan Kongre’ye İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar, Kadışehri Belediye Başkanı Soner Yalçın, siyasi parti temsilcileri ve partililer katıldı.

iyi-parti-il-baskani-katipoglu-guven-tazeledi-2-scaled.jpg

Kongrede İYİ Parti il başkan adayları birer konuşma yaptı. İl Başkan Adayı Cevdet Kaya, yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajı verdi. Kaya, “Bünyami başkanımız da ben de partimizi her zaman bir adım daha ileriye taşımak için çalıştık. Allah hangimize nasip ederse Hayırlı uğurlu olsun. Biz burada tüm teşkilatlarımızla hep birlikte çalışarak öncelikle altılı masamızın belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayımızın seçip iyi partimizi mecliste birinci parti yaparak daha sonra da Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin belirttiği gibi tek adamlık rejimini değiştirip güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz ve sayın genel başkanımızı başbakan yapacağız. kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Bünyami Katipoğlu’da yaptığı konuşmada; Sayın Genel Başkanları Meral Akşener’in tensipleri ile 9 Eylül 2022 tarihinde il başkanlığına atandığını hatırlattı.

Katipoğlu, “Bana öncelikle bu emanetini teslim eden genel başkanıma layık olmaya çalıştım ve çalışacağım. Meral Akşener Hanımefendi’nin önderliğinde 25 Ekim 2017 tarihinde kurulan iyi Parti’nin Yozgat’ta ilk kurucularından Şefaatli kurucu ilçe başkanlığını yaptım, il yönetim kurulunda il Teşkilat Başkanı olarak görev aldım ve daha sonrasında Eylül ayında genel başkanının takdirleri ile il başkanlığına atandım. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhuriyetini 100. yılında malum siyasal iktidarın Son 20 yıllık süreçte çok ağır bir baskıya maruz kaldı. Yozgat toprağından Bir Yozgatlı olarak Türk milletinin bir evladı olarak bu seslerin buradan Tüm Türkiye’ye duyulmasını çok isterim. Türkler, Devlet geleneğiyle bütün dünya milletlerine devleti, teşkilatı, teşkilatlanmayı, yönetimi öğretmiş bir millettir. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet saygı ve minnetle anıyorum. Kongremizin ilimize, ülkemize ve partimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.

ÜLKE UÇURUMUN KENARINA GELDİ

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer’de yaptığı konuşmada Ak Parti iktidarını ve politikalarını eleştirdi.

Prof Dr Demirer, “Biliyorsunuz son 5 yıldır bir tek adam rejimiyle yönetiliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir uçurumun kenarına geldi. İki trilyon borcu var ülkemizin. Enflasyon yüzde 200’lere çıktı. Merkez bankası rezervleri eridi, işsizlik yüzde 25’lere çıktı. Cari açık yüzde 525 arttı. İnsanların yüzde 40’ı asgari ücretle geçiniyor, herkes büyük bir sıkıntı içerisinde insanlar görüyoruz. Ülkemizde bugün itibariyle üretim, sanayi üretimi ciddi şekilde düştü. Kişi başına gelir 25 bin dolar olacak denildi 2023’te 8 bin 500 dolara düştü. Yine 2023 yılında G-8 içine gireceğiz dediler, D-20’nin de dışında kaldık. Tarım, eğitim, hukuk, adalet, sağlık ve enerji çöktü. 8 milyon Suriyeli ülkemize girdi. Suriyeliler geldiğinden beri son 8 yılda 954 bin Suriyeli çocuk doğdu. 21 yıl sonra 20 milyon Suriyeli ülkemiz olacak. Yani üniter devletin yapısı tehdit altında. Hukukun üstünlüğü yok oldu. Yargı vesayet altına girdi, yargıya güven kalmadı. Hal böyle olunca dışarıdan para akımı durdu ve sıcak para akışı kesilince ekonominin çarkları çöktü. Bugün dolar ve avro 20 liraya çıktı.

Yozgat’ta ne oldu? Yozgat’ta etkilendi bütün Türkiye’yi gibi. İşsizlik tavan yaptı, tarım, hayvancılık yok oldu. İç Anadolu’nun en fakir vilayetiz. Şunu söyleyelim, kör topal işleyen bir üniversitemiz var. Cumhuriyet tarihinde ne yazık ki Cumhuriyet hükümetlerinin en çok bakan veren ama en az yatırım alabilen vilayet Yozgat. Bunun sonucunda göç oldu. En büyük sorun ve en çok göç veren bir vilayetlerden birisiyiz. Şimdi Yozgat için İYİ Parti var arkadaşlar. Gece yarısı saat 12’de yazılan bir cümlelik kanun hükmünde kararnamelerle Türkiye idare edilmeyecek, kanunlar meclisten çıkacak.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylamada delegelerin çoğunluğunun oyunu alan Mevcut Başkan Bünyami Katipoğlu, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. 

Yeniufuk