İşte Yozgat'ta yaşanan kar esaretinde son durum

İşte Yozgat'ta yaşanan kar esaretinde son durum

Yozgat’ta kalınlığı yaklaşık 50 santimetreye ulaşan kar, hayatı durma noktasına getirdi. Kent merkezinde park halindeki araçlar kara gömülürken, köy yolları da ulaşıma kapandı.

A+A-

Yozgat’ta kalınlığı yaklaşık 50 santimetreye ulaşan kar, hayatı durma noktasına getirdi. Kent merkezinde park halindeki araçlar kara gömülürken, köy yolları da ulaşıma kapandı.

Yozgat’ta etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

2-158.jpg

KÖY YOLLARI KAPANDI

Yozgat’ta kapanan 247 köy yolunda İl Özel İdaresi ekipleri çalışma başlattı.

Yozgat’ta Cumartesi günü sabah başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının 40 santimetre olduğu kentte 247 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarında karla mücadele çalışması başlattı.

3-060.jpg

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, köy yollarında karla mücadeleye devam ettiklerini söyleyerek, “99 iş makine aracı, 170 personelle 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da çok fazla fırtına var, vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça yola çıkmasınlar. Biz elimizden geldiğince acil hastalar, ambulans ve diğer durumlar için köy yollarını açmaya çalışıyoruz” dedi.

4-017.jpg

KAPALI YOL AĞI

Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı İskender Nazlı, Yozgat’ta 4223 km yol ağı içinde yoğun kar yağışı sebebiyle 1913 kmlik yolun kapalı olduğunu söyledi.

Nazlı, “ İl özel idaremiz tüm ekipleriyle sahada yoğun gayret ile çalışmalarını yürütmektedir. Açılan yollarımız yağışın devam etmesi sebebiyle tekrar kapanmasına rağmen personelimiz özveri ile çalışmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

5-004.jpg

KURALLARA UYUN

Yozgat Valisi Ziya Polat, ekiplerin vatandaşların güvenli bir yolculuk yapabilmesi için 7/24 görevde olduğunu belirterek, kurallara uyulmasını istedi.

Vali Polat, karla mücadele çalışmalarını ve yollardaki son durumu yerinde incelemek üzere Akdağmadeni Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ni ve Merkez/Büyükmahal Köyü kavşağında yol açma çalışmasını sürdüren Karayolları ve Özel İdare ekiplerini ziyaret etti.
Vali Polat, ekiplere kolaylıklar dilerken, kar temizleme ve tuzlama çalışmaları konusunda da Karayolları, Özel İdare, Jandarma ve Emniyet ekiplerimizden bilgi aldı.


Beklenen yoğun kar yağışının başlamasıyla birlikte şehir içi, şehirlerarası ve köy yollarında kar temizleme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ettiğini dile getiren Vali Polat, vatandaşların güvenli bir yolculuk yapabilmesi amacıyla ekiplerin 24 saat aralıksız görev yaptığını ifade etti.

Yozgat Hakimiyet