İşte Yozgat'ın çocuk avukatları

İşte Yozgat'ın çocuk avukatları

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Yozgat Baro Başkanlığınca hazırlanan “Yozgat’ın Çocuk Avukatları Projesi” tanıtım etkinliği düzenlendi.

A+A-

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Yozgat Baro Başkanlığınca hazırlanan “Yozgat’ın Çocuk Avukatları Projesi” tanıtım etkinliği düzenlendi. Etkinlikte eğitim alan “fahri çocuk avukatlara” temsili cübbe giydirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli pedagoglar ve avukatlarca çocuk hakları ve mevzuat hakkında verilen eğitimi tamamlayan öğrencilere Baro Başkanı Muhsin Ayanoğlu tarafından temsili cübbe giydirildi ve sertifika verildi.

cubbe3.jpg

Yozgat Valisi Ziya Polat, yaptığı açıklamada, “Yapmamız gereken en önemli şey çocukları bir spor dalı ile tanıştırmak, lise mezunu bir çocuğun bir lisanı iyi konuşmasını sağlamak ve bir müzik aletini çalması gerektiğini söylüyoruz ve bu uğurda çaba sarf ediyoruz. Hem kendi çocuklarımızı hem milletimizin evlatlarını bu şekilde yetiştirmemiz gerekiyor.” dedi.

Yozgat Baro Başkanı Muhsin Ayanoğlu ise “Çocuklarımız kendi yaşıtlarının okullardaki arkadaşlarının insan haklarıyla ilgili maruz kalacakları olumsuzluklara gerektiği anda müdahale imkanı tanıyacaktır. Kendilerine başarılar diliyorum.” diye konuştu.

cubbe1.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli de projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Proje Koordinatörü Hüseyin Aktaş bilgilendirme yaptı.

Aktaş, “Projede amaç, ulusal ve uluslararası mevzuatta yer alan çocuk haklarına ilişkin düzenlemelerin yaşama geçirilmesi, eşit ve adil uygulanmasını sağlamaktır. Çocuk haklarının tanınması, uygulanması ve geliştirilmesi için teorik ve uygulamaya yönelik çalışma yapılacak.” dedi.

Yeniufuk