İşte Yozgat'ın 2022 yılı hedefi

İşte Yozgat'ın 2022 yılı hedefi

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Yozgat’ta toplam 393 bin 700 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2022 yılı birim fiyatları ile ülkenin ekonomisine 172 milyon 650 bin 745 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

A+A-

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Yozgat’ta toplam 393 bin 700 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2022 yılı birim fiyatları ile ülkenin ekonomisine 172 milyon 650 bin 745 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor.

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

SU HAYATIN MERKEZİ

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, ülkedeki su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması maksadıyla projeler üretiyor.

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından birisi olduğunu ifade etti.

Genel Müdür Akca, ‘DSİ ülkemizin kalkınmasının kilometre taşlarından olup bir markadır. DSİ’nin hizmetlerinden faydalanmayan tek bir vatandaşımız yoktur. Su hayatın merkezinde olduğu gibi kalkınmanın da merkezindedir. Susuz bir kalkınmanın mümkün olmadığı aşikârdır. Bu kapsamda sulama projelerimiz başta olmak üzere yatırımlarımızı en kısa zamanda tamamlayarak faydaya dönüştürmek, verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükseltmekte olduğunu söyledi.

Yozgat’ta sulama sezonu başladı

Genel Müdür Akca, Yozgat’ta 2022 yılı sulama sezonu devam ettiğini kaydetti. Bu kapsamda Yozgat’ta Nisan Ayında başlayan 2022 yılı sulama sezonunda toplam 393 bin 700 dekar tarım arazisinin sulanacağını dile getiren DSİ Genel Müdürü Akca, Yozgat’ta toplam 393 bin 700 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2022 yılı birim fiyatları ile ülkenin ekonomisine 172 milyon 650 bin 745 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Genel Müdür Akca, “Çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezon dileyerek, bizler DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Yozgat Hakimiyet