İşte yeni kademeli normalleşmenin detayları

İşte yeni kademeli normalleşmenin detayları

İçişleri Bakanlığı, valiliklere “Kademeli Normalleşme Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.

A+A-

İçişleri Bakanlığı, valiliklere “Kademeli Normalleşme Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Genelgede, “17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’ten 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’e kadar uygulanacak olan kademeli normalleşme dönemine geçilmiştir” ifadeleri yer aldı. İşte kalem kalem 1 Haziran’a kadar uygulanacak olan yeni dönemin detayları.


Türkiye’de kademeli normalleşme dönemine geçiliyor. İçişleri Bakanlığı, 1 Haziran’a kadar uygulanacak bu yeni döneme ait bir genelge yayımladı. Genelgeye göre kademeli normalleşme döneminde hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise cuma 21.00’den pazartesi 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.


Kısıtlama günlerinde market, fırın, manav gibi yerler açık olacak. İki doz aşısını olan 65 yaş üstü için sokak kısıtlaması olmayacak. Sadece kısıtlama günleri ve saatlerinde şehirlerarası seyahat kısıtlaması olacak.


Restorantlar gel al ve paket servis yapacak. Alışveriş merkezleri (AVM) ise; hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları kapalı olacaktır. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında mesai düzenlemesine devam edilecek.


Sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinlikleri 1 Haziran 2021 tarihine kadar ertelenecektir.


Evlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine devam edilmekle birlikte halen uygulanmakta olan nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinliklerin yapılmaması uygulamasına, 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecektir.