İşte TDV İSAM'ın yeni logosu

İşte TDV İSAM'ın yeni logosu

Tükiye Diyanet Vakfı (TDV) İslâm Araştırmaları Merkezi’nin (İSAM) kurumsal kimliği ve logosu yenilendi.

A+A-

Logo değişikliği konusunda İSAM’dan yapılan açıklamada, 30 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan İSAM’ın, kuruluşundan bugüne kadar Türkiye’de İslâm araştırmaları alanında gerçekleştirdiği projelerle, programlarla ve yayınlarla alanının öncü müesseselerinden biri olduğu ifade edildi. Kendi projelerinde ve yayınlarında koyduğu standartların pek çok farklı kuruma örnek olduğu belirtilen İSAM’ın, TDV İslâm Ansiklopedisi’nin 2014 yılında tamamlanmasından sonra Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi ile eş güdüm halinde yürüttüğü “yeniden yapılandırma” süreci kapsamında kurumsal kimliğini ve logosunu yenileme çalışmasını 2019 yılında başlattığı hatırlatıldı.

Açıklamada, logonun, kurumsal renkler ve kurumsal yazı tipolojisini içeren yeni kurumsal kimlik çalışması sürecinde, alanında uzman farklı tasarımcılarca sunulan taslak çalışmaların İSAM Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilen seçici bir kurul tarafından, kurul dışından uzman görüşleri de alınarak değerlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, “İSAM’ın gelecek vizyonunu da göz önünde bulunduran ve marka değeri taşıyan “İSAM” kısa adı üzerinde yoğunlaşan logo tasarımı başarılı bulundu ve TDV Mütevelli Heyeti’nin onayı ile 2021 yılı itibariyle kullanılmaya başlandı” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.