İşte Ak Parti’nin Yozgat Milletvekili aday adaylarının tam listesi

İşte Ak Parti’nin Yozgat Milletvekili aday adaylarının tam listesi

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 28. Dönem milletvekili genel seçimleri öncesi Ak Parti Yozgat Milletvekili adaylarının hangi isimler olacağı merak konusu oldu.

A+A-

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 28. Dönem milletvekili genel seçimleri öncesi Ak Parti Yozgat Milletvekili adaylarının hangi isimler olacağı merak konusu oldu. AK Parti  Genel Merkezi’nde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

AK Parti milletvekili aday listesi belirleniyor. AK Parti aday listesi ne zaman açıklanacak? Yozgat’ta heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Son kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçecek aday listesi YSK'ya teslim edilecek. Peki, AK Parti milletvekili aday listesi ne zaman açıklanacak? İşte 28. Dönem Milletvekili Seçimi AK Parti Yozgat milletvekili aday listesi ile ilgili detaylar...

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi AK Parti aday listesi için nefesler tutuldu. 6 binin üzerinde aday adayı AK Pati listelerinden adayı olabilmek için başvuruda bulundu.

 Temayül yoklamaları ve alt komisyon çalışmaları sonrası nihai karar için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından  kesinleşecek aday listesine çevrilmiş durumda. Peki, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi AK Parti milletvekili aday listesi ne zaman açıklanacak? İşte merak edilenler...

AK PARTİ ADAY LİSTESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday listesiyle ilgili yaptığı son açıklamaya göre kesin liste YSK'ya teslim edilince ortaya çıkmış olacak. Ancak aday listesinin açıklanacağı törenin ise haftaya yapılması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Dönem milletvekili genel seçimleri öncesi milletvekili aday listeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hafta sonuna kadar bunları zaten kesinleştireceğiz. Kesinleştirdikten sonra da bunların açıklamalarını da inşallah büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içinde şöyle güzel bir törenle arkadaşlarımızın yerlerini, konumlarını, hatta listeyi malum vereceğiz. Bu liste de zaten Yüksek Seçim Kurulu'na verildikten sonra kim nerede hepsi ortaya çıkmış olacak. Kabinedeki arkadaşlarımızla ilgili çalışmalarımızı hala devam ettiriyoruz. Onları da netleştirdikten sonra açıklarsak daha isabetli olabilir. Çünkü her an her şey değişebiliyor.

“SÜRPRİZ İSİMLERİMİZ DE MUTLAKA OLACAK”

Partimize teveccühün yine çok yüksek olduğu bir aday adaylığı süreci yaşandı. Aday adaylığı için şu ana kadar 6 binin üzerinde bir başvuru aldık. Ayrıca bakanlarımız gibi başvuruya gerek olmaksızın değerlendireceğimiz isimler var. Kadrolarımızda yer alması bizlere güç katacak birçok isim üzerinde de ayrıca çalışıyoruz. Sürpriz isimlerimiz de mutlaka olacak, var. Yazar, çizer, entelektüel, bütün bu kesimlerden isimler var. Ondan sonra parti kurullarımızdaki çalışmalar sonuçlanıp listemizi Yüksek Seçim Kurulu'na verdiğimizde bu isimler kamuoyuyla zaten paylaşılacak. Sadece milletvekili adaylarımızı değil, önümüzdeki dönemin kabinesini ve üst yönetimini de şimdiden çalışmaya başladık. Bunların hepsini de vakti geldiğinde sizler vasıtasıyla milletimizin bilgisine sunacağız.” diye konuştu.

GENEL MERKEZE 39 ADAY ADAYI ÇAĞIRILMIŞTI

AK Parti Yozgat’ta 60 Milletvekili aday adayı ile girdiği temayül sonuçları sonrası, mülakat için ise Genel Merkeze 39 aday adayı çağırılmıştı. Ak Parti Yozgat İl Teşkilatı temayül yoklamasının ardından aday adayları Genel merkezdeki mülakatta ter dökmüştü.

İŞTE AK PARTİ’NİN YOZGAT MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

Oktay Rifat Yılmaz

Yusuf Başer

Fatih Mehmet Erciyas

Yavuz Karaca

Mustafa Sitembölükbaşı

Yasin Kuzu

Süleyman Şahan

İlyas Şenses

Gülşen İtik

Melike Bolat

Halil Şahbaz

Mehtap Bekdemir

Züleyha Karademir

Mustafa Halil Emrecik

Yadigar Kızılay

Muhammed Tarık Arslan

Aydın Baran

Furkan Erciyas

Hilmi Özer

Bekir Sipahi

Burak Şahin

Yusuf İbiş

Nevzat Atak

Adem Darımla

Barış Metin

Funda Çapan Özdemir

Serhat Kemal Yılmaz

Ruziye Öngel

Derviş Burak Binici

Nurullah Nurdoğan

Muhammed Enes Telli

Eyüp Gökhan Özekin

Serkan Uslu

Halil Türkmen

Tuğba İstek

Kazim Ekinci

Fatih Arslan

Cennet Köroğlu

Abdulhamit Alparslan

Çelebi Dursun

Mehmet Deniz

Nuriye Özel

İlknur Ünal

Erdal Tarhan

İlker Akkan

İskender Minar

Nurdan Taşarsu

Serhat Akın

Zafer Atik

Mehmet Zafer

Ünal Özaydın

Afşin Ersoy

Hasan Eroğlu

Yasin Durusoy

Bülent Doğan

Mücahit Altunok

Hasan Kandemir

Halit Kanak

İlgili Haberler