İşsizlik maaşı almak için kaç gün sigortalı çalışılması gerekiyor?

İşsizlik maaşı almak için kaç gün sigortalı çalışılması gerekiyor?

İşsizlik ödeneğinden faydalanacak vatandaşların işten çıkarılmadan önce son 3 yılda 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödenmesi gerektiğini belirterek, işten ayrılmadan önceki son 120 gün sigortalı çalışmış olması gerekiyor.

A+A-

Yozgat İşkur İl Müdürü Taner Yıldız, işsizlik ödeneğinden faydalanacak vatandaşların işten çıkarılmadan önce son 3 yılda 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödenmesi gerektiğini belirterek, işten ayrılmadan önceki son 120 gün sigortalı çalışmış olmak gerektiğini söyledi.

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, yaptığı açıklamada; işsizlik ödeneğinden yararlanmak için işçinin kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalması ve hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurması gerektiğini ifade etti.

Yıldız, “Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.” dedi.

Çalışılan dönemdeki prim gün sayısına göre 6-10 ay arasında ödeme yapıldığını kaydeden Yıldız, “Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde;600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.”diye konuştu. 

Yeniufuk