
İŞKUR eğitimleri Yozgat'ta istihdam sağlıyor
Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde denetim ekibinde görevli personeller İşbaşı Eğitim Programlarını ziyaret ederek Programlarda gerçekleştirilen çalışmaları inceliyor.
Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde denetim ekibinde görevli personeller İşbaşı Eğitim Programlarını ziyaret ederek Programlarda gerçekleştirilen çalışmaları inceliyor.
Yozgat Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü eğitim programlarıyla istihdam sağlarken, işletmetlerin de eleman ihtiyacını karşılıyor.
DENETİMLER SÜRÜYOR
Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde denetim ekibinde görevli personeller İşbaşı Eğitim Programlarını ziyaret ederek Programlarda gerçekleştirilen çalışmaları inceliyor.
İşbaşı eğitim programı kapsamında işçi çalıştıran işyerlerinin denetimi belirli aralıklarla sürdürülüyor.
İŞ-KUR İl Müdürü Taner Yıldız, işbaşı eğitim programlarının ve istihdam garantili kursların, işyerlerinde uygulandığını söyledi. İşbaşı eğitim programının uygulandığı işletmelerin denetlendiğine değinen İl Müdürü Yıldız, “Bu denetimlerimizde amaç; gençlerin çalışma ortamlarını görmek, ücretlerini sağlıklı alıp almadıklarını tespit etmek, işle ilgili sorunlarını dinlemek, birebir iletişim kurup projenin amacına uygun olup olmadığını hem işverenden hem de kursiyerden/katılımcıdan dinlemek” dedi.
İSTİHDAM SAĞLIYOR
İŞ-KUR tarafından işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen aktif işgücü piyasası programlarından birisi olan işbaşı eğitim programı Yozgat’ta işveren ve işçi tarafından yoğun ilgi görüyor.
İŞ-KUR İl Müdürü Yıldız, temel amacın mesleki deneyimi iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırmak olduğunu kaydetti.
Yıldız, işbaşı eğitim programının işverenlere sağlanan önemli desteklerden biri olduğuna vurgu yaptı. Yıldız, Yozgat’ta 2021 yılının Ocak- Eylül döneminde 537 programda bin 690 kursiyerin İşbaşı Eğitim Programlarından faydalandığını ifade etti.
İl Müdürü Yıldız, “Bu desteğimiz ile nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlerimize işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sunuyoruz. Bu sayede işverenler ihtiyaç duydukları işgücünü herhangi bir maliyete katlanma zorunluluğu bulunmadan kendileri yetiştirme imkânına kavuşmaktadırlar” dedi.
Yozgat Hakimiyet
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.