İşitme Engelliler Badminton Milli Takımı Akdağmadeni’nde kampa girdi

İşitme Engelliler Badminton Milli Takımı Akdağmadeni’nde kampa girdi

Akdağmadeni Belediyesi sporun ve sporcunun yanında olmaya devam ediyor. Türkiye İşitme Engelliler Badminton Milli Takımı belediyemizin daveti üzerine ilçemizde olimpiyat hazırlıklarına başladı.

A+A-

Akdağmadeni Belediyesi sporun ve sporcunun yanında olmaya devam ediyor. Türkiye İşitme Engelliler Badminton Milli Takımı belediyemizin daveti üzerine ilçemizde olimpiyat hazırlıklarına başladı.

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde başlayan kampa 25-27 Şubat tarihleri arasında Kütahya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda ilk 4’e giren sporcularla bitlikte toplamda 8 sporcu katıldı. 1- 15 Mayıs tarihleri arasında Brezilya’da düzenlenecek Olimpiyatlara kamp sonunda başarı gösteren 2 erkek 2 bayan sporcu katılacak.

2-184.jpg

Akdağmadeni Kapalı Spor Salonunda başlayan  antrenmanlar İşitme Engelliler Badminton Milli Takımı Başantrenörü Ertan Özkan antrenörler Bircan Evrim Aslan ve Murat Altun kontrolünde 11 gün sürecek ve milli sporcular kampta yoğun bir olimpiyat hazırlığı geçirecek.

İşitme Engelliler Badminton Milli Takımı Başantrenörü Ertan Özkan Akdağmadeni’nde kamp yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ‘’ 11-22 Mart tarihleri arasında Akdağmadeni’nde Milli Takım kampımızın ilk ayağını yapıyoruz. Kütahya’da yapılan Türkiye Şampiyonasında 120 sporcu arasından ilk 4’e giren sporcularımızı burada milli takım kampına aldık. 1-15 Mayıs tarihleri arasından Brezilya’da  işitme engelliler olimpiyatları yapılacak. Ülkemizi temsilen Badminton branşında 2 kız 2 erkek sporcumuzu yapmış olduğumuz kamplarda belirleyeceğiz. Akdağmadeni gerçekten beklentimizin çok üstünde çıktı. Buradan bizleri misafir ettiği ve göstermiş olduğu ilgiden dolayı Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Hedefimiz olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edip orada bayrağımızı göndere çekmek olacaktır. Ekim ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonasında da oldukça iddialıyız genç ve iyi bir takımımız var Avrupa Şampiyonluğunu da kazanacağız.’’ dedi. 

3-074.jpg

Kampın ilk gününde sporcuları yalnız bırakmayan Akdağmadeni Belediye Başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi; ‘’1- 15 Mayıs tarihleri arasında Brezilya’da düzenlenecek olan Olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek İşitme Engelliler Badminton Milli takımımızı Akdağmadeni’nde misafir ediyoruz. Dün itibariyle başlayan kampımız yaklaşık 10 gün devam edecek. İnşallah kamp sonunda sporcularımız olimpiyat oyunlarına hazır hale gelecekler. Ay Yıldızlı Al Bayrağımızı Brezilya’da göndere çekeceklerine canı gönülden inanıyor, başarılar diliyorum’’ dedi.

Kariyerinde Dünya 3.’lüğü başarısı bulunan İşitme Engelliler Badminton Milli Takım Sporcusu Zeynep Karakaya ‘’ Akdağmadeni’ni çok beğendim. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hedefim olimpiyatlarda şampiyon olmak burada çok verimli bir kamp süreci geçireceğiz.” diye konuştu.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın, Milli Takım Sporcuları İlayda Açıkel, Zeynep Karakaya, Doğukan Yılmaz, Furkan Büyükgöze, Halanur Küçüksevgili, Gizemnur Uludağ, Doğan Altun ve Mehmet Emin Aktaş’a kamp sürecinde kolaylıklar dileyerek, olimpiyatlara katılma başarısı gösterecek sporculara başarılar diledi.