İlk tercih edilen Yozgat oluyor! Sevkiyatlar şimdiden başladı

İlk tercih edilen Yozgat oluyor! Sevkiyatlar şimdiden başladı

Yozgat’tan büyük şehirlere kurbanlık sevkiyatının şimdiden başladı. Kurbanlıkların yaylada beslenilmesi nedeniyle büyük şehirlerde Yozgat’tan giden kurbanlıkların tercih ediliyor.

A+A-

Yozgat’tan büyük şehirlere kurbanlık sevkiyatının şimdiden başladığını bildiren Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, kurbanlıkların yaylada beslenilmesi nedeniyle büyük şehirlerde Yozgat’tan giden kurbanlıkların tercih edildiğini söyledi.

Yozgat’ta geçimini hayvancılıkla sağlayan besiciler, Kurban Bayramı’na kısa süre kala canlı hayvan pazarlarının il genelinde kapalı olması nedeniyle yaylalara çıkardıkları kurbanlıklarını ağıllarda, çiftliklerde görücüye çıkartıp, satışa sunmaya başladı.

Çevre illerde hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle 14 Haziran 2023 tarihine kadar canlı hayvan pazarlarının kapatıldığı Yozgat’tan diğer şehirlere kurbanlık sevkinin de yapılabildiği bildirildi. Son yıllarda et fiyatlarında yaşanan artışın, hayvancığın önemini bir kez daha ortaya çıkardığı hatırlatıldı.

Yozgat’ın, konumu itibariyle tarım ve hayvancılığa dayandığı, tarım ve hayvancılığın bölgede önemli bir geçim kaynağı olduğu ifade edildi.

Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, “Kurban bayramı yaklaştı, hayvanlar satışa çıkıyor. Çok güzelde satışlar var, herkes de alıyor. Yozgat’ta hayvanlarımız daha kaliteli, daha güzel, organik yemle, organik ürünlerle genelde yüzde 90’ı besleniyor, ondan dolayı hayvanlarımız kaliteli. Kurbanda yaklaştı, şu anda satışlar çok, her seneye göre bu sene daha çok talep var, daha çok satış yapılıyor. Şu anda dışardan gelen misafirlerimiz var, kurbanlık almak için geldiler, rahat bir şekilde hayvanlar satılıyor. Önümüzdeki günlerde de bizim de hayvan pazarımız kurban için açılacak. Yeni hayvan pazarımızı sayın valimizle, belediye başkanımızla da görüşmeler yapıldı. 15-20 gün kala burada bir hayvan pazarı açacağız. Kurban pazarımızda burada olacak, mezbahası içinde her şey içinde Yozgat vatandaşlar daha güzel rahat bir şekilde kurbanı kesecek, güzel bir şekilde kurban geçeriz” diye konuştu.

Yeniufuk