İlim Yayma Cemiyeti’nin bölge toplantısı Yozgat’ta yapıldı

İlim Yayma Cemiyeti’nin bölge toplantısı Yozgat’ta yapıldı

İlim Yayma Cemiyeti’nin bölge toplantısı Aksaray, Alaca, Çorum, Develi, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde şubelerinin temsilcilerinin katılımıyla Yozgat’ta gerçekleştirildi.

A+A-

İlim Yayma Cemiyeti’nin bölge toplantısı Yozgat’ta yapıldı. İlim Yayma Cemiyeti Genel Müdür Yardımcısı Nurullah Şimşek, Genel Müdür Yardımcısı Erdem Yavuz’un hazır bulunduğu toplantıya Yozgat’ın yanısıra Aksaray, Alaca, Çorum, Develi, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde şubeleri katıldı.

ilim-yayma6-1.jpg

Yozgat Belediyesi Çamlık Restaruant’ta kahvaltı programında bir araya gelen İlim Yayma Cemiyeti temsilcileri daha sonra Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal Tesisleri’nde toplantı düzenledi.

İYC Şube Başkanı Nurullah Nurdoğan’ın Moderatörlük yaptığı toplantıda Şube başkanları faaliyetleri hakkında kısa bir sunum yaptı. Şube temsilcilerinin faaliyetler hakkında fikir alışverişi yaptığı toplantıda kış ve yaz dönemi çalışmaların yanı sıra marifet okulunun işleyişi konuşuldu.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Müdür Yardımcısı Nurullah Şimşek, 1951’den bu yana, gece gündüz demeden çalışarak Vatanına, Milletine yararlı gençler yetiştirdiğini söyledi.

Şimşek, “1951’de cemiyetin kurulmasından beri ülkemizin ne zorluklar geçirdiğini eminim hepiniz benden çok daha iyi biliyorsunuz. Ama Allah’a çok şükür ki birliğimiz beraberliğimiz ve bu cemiyet gibi ülkesini seven, vatanını seven insanlar yetiştiren cemiyetlerde yetişmiş gençlerimiz sayesinde bu gün ayakta kaldık ve ayakta kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Şimşek, Cemiyetin ağır sorumlulukları yerine getirmek için kolları sıvadığını, memleketin en ücra köşesine kadar hizmet ehli mensuplarla gece demeden gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.
Şimşek konuşmasında İlim Yayma Cemiyetinin faaliyet alanı içerisinde yurtların çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı. İlim yayma cemiyetinin kurumsal bir kimlik aldığını ve şube sayısını artırdığını kaydetti.

İYC Şube Başkanı Nurullah Nurdoğan, bölge toplantısını Yozgat’ta yapmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Nurdoğan, Cemiyet’in yarım asrı aşan bir süredir hayırlı, bereketli ve güzel hizmetler verdiğini söyledi. Nurdoğan , Türkiye genelindeki şubeleriyle, öğrenci yurtları ve verdiği burslarıyla, eğitim alanındaki çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı. Nurdoğan, kamu yararına çalışan dernek statüsünde olduklarına dikkat çekerek, yurt hizmetleri kapsamında 49 yıllığına bedelsiz tahsis edilen yurtta yerli ve yabancı 135 öğrenciye hizmet verildiğini, gençlik merkezinde faaliyetlere başladıklarını hatırlattı. Nurdoğan ayrıca marifet okulunda ortaokul öğrencilerine yönelik eğitim çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Nurdoğan, bölge toplantısına destek ve katkı sunan Belediye Başkanı Celal Köse ve Hizmet- İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız’a teşekkür etti. 

Yeniufuk