İHH 2022 Kurban hisse bedeli ne kadar?

İHH 2022 Kurban hisse bedeli ne kadar?

İHH İnsani Yardım Vakfı Yozgat Şube Başkanı Muhammed Emin Erbek, Vakıf olarak bu yıl Kurban hisse bedelini 2 bin TL olarak belirlediklerini söyledi.

A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı Yozgat Şube Başkanı Muhammed Emin Erbek, Vakıf olarak bu yıl Kurban hisse bedelini 2 bin TL olarak belirlediklerini söyledi.

İHH Yozgat Şube Başkanı M Emin Erbek, yaptığı açıklamada; mevcut ekonomik koşullar ve 59 ayrı ülkede yapacakları kurban organizasyonunu hesaba katarak uzun uğraşlar sonucu hisse bedelini belirlediklerini ifade etti.

Erbek, “Yozgatlı hemşehrilerimizi de kurulduğu günden bugüne Türk milletinin güvenini kazanan İHH İnsani Yardım Derneğimiz aracılığı ile kurban bağışı yapmaya davet ediyoruz. Bu Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahipleri, unutulanlar ve mazlumlar için yola çıkıyoruz. Kurban vekâletlerinizi Türkiye ile birlikte 59 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştıracak ve dertlerine derman olacağız.”dedi.

Erbek, kurban çalışması yapacakları ülkeleri şöyle sıraladı;

“ORTA DOĞU”

“Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, İran, Ürdün, Tunus, Mısır”

“AFRİKA”

“Çad, Kamerun, Mali, Benin, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya,
Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Güney Afrika,
Mozambik, Zimbabve, Esvatini, Cibuti”

“ORTA ASYA VE KAFKASYA”

“Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan”

“GÜNEY ASYA”

“Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Endonezya (Açe), Tayland (Patani),
Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir)”

“BALKANLAR VE AVRUPA”

“Macaristan, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya,
Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım)”

“AMERİKA”

“Kolombiya”

“2021 Kurban yolculuğumuzda destek ve bağışlarınızla; Türkiye ile birlikte 65 ülkede 62 bin 62 hisse kurbandan 2 milyon 482 bin 480 ihtiyaç sahibi faydalandı. Ülkemizle birlikte 20 ülkede 61 bin 836 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuk ile annelerinin yüzü yeni bayramlık kıyafetiyle güldü. Bu iyiliğe vesile olan hayırseverlere teşekkür ederiz.”

Erbek, “Yozgat İHH İnsani Yardım Derneği olarak bu yıl Lübnan’daki kurban organizasyonuna vekalet edeceğiz. Gerek Lübnan gerekse dünyanın 59 farklı ülkesinde yapacağımız kurban organizasyonumuza bağışlarınızı bekliyoruz.”dedi.

“Kurbanlarınız nasıl kesiliyor?”

Kurban kesimi hakkında bilgiler veren Erbek, “Kurbanlarını vekâlet yoluyla vakfımıza gönderen hayırseverlerimiz, kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale, kredi kartı, posta çeki ile veya vakıf merkezine bizzat gelerek elden, internet üzerinden online bağış veya telefon vasıtasıyla ulaştırır. Kurban hisseleri bağışçıların talebi doğrultusunda, vakfımız tarafından kurban çalışması yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır. Kurbanlıklar İHH görevlilerince çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır. Kurban Bayramı’nın birinci günü kurbanlıklar bayram namazı akabinde İslami usullere göre kesilir. Bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra vakfımız, kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanın kesildiğine dair geri bildirimde bulunur.”ifadelerini kullandı. 

Yeniufuk