Hilal Evleri öğrencileri Ankara'da tarihi mekanları gezdi

Hilal Evleri öğrencileri Ankara'da tarihi mekanları gezdi

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Hilal Evlere gelen öğrenciler, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümünde Ersoy’u anmak, tanımak ve İstiklal Marşı’nı da anlamalarını sağlamak amacıyla, Ankara’daki Tacettin Dergâhı, Anıtkabir ve tarihi mekânları gezdi.

A+A-

Sorgun Belediyesi tarafından Karşıyaka ve Yenidoğan Mahallelerinde açılan Hilal Evlere gelen öğrenciler, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u anmak, tanımak ve İstiklal Marşı’nı da anlamalarını sağlamak amacıyla, Ankara’daki Tacettin Dergâhı, Anıtkabir ve tarihi mekânları gezdi.

sorgun3-6.jpg

Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, Hilal Evlere etüt için gelen ortaokul öğrencilerinin Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u ölüm yıldönümünde İstiklal Marşının yazıldığı Tacettin Dergâhında anmaları ve İstiklal Marşının yazılışını anlamaları ve tarihi mekânları görmeleri için gezi düzenlediklerini söyledi.

sorgun2-5.jpg

Ankara’ya düzenlenen gezinin öğrenciler için manevi anlamının büyük olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Erkut Ekinci,” Hilal Evlerimize etüt için gelen öğrencilerimizi milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümünde Tacettin Dergâhında anmaları ve İstiklal Marşımızın yazıldığı yerde o ruhu yaşayarak anlamalarını istedik. Tarihlerini, geçmişlerini bilmelerini ve istiklal Marşının hangi ruh ile yazıldığını hissetmelerini istedik. Gezi süresince Tacettin Dergâhına, Anıtkabir’e ve Ankara’daki tarihi yerleri gezdiler. Bu gezilerimizi düzenli olarak gerçekleştireceğiz. Çocuklarımız tarihimizi yerinde öğrenecekler ”dedi.

sorgun1-6.jpg
Geziye katılan öğrenciler kendilerine tanınan imkânlardan dolayı Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci’ye teşekkür ederek, tarihi yerinde öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 

sorgun-7.jpg

Yeniufuk