Herkese çağrıda bulundu! Yozgat’ın geleceğini belirleyecek

Herkese çağrıda bulundu! Yozgat’ın geleceğini belirleyecek

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, ilin tam ortasından geçen E-88 karayolunun yoğun trafik akışını kaldıramadığını ve Yozgat’a bir çevre yolunun yapılmasının şart olduğunu söyledi.

A+A-

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, ilin tam ortasından geçen E-88 karayolunun yoğun trafik akışını kaldıramadığını ve Yozgat’a bir çevre yolunun yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Çevre yolunun Yozgat için acil bir ihtiyaç olduğunu ve il merkezinde yaşanan trafik sorununun çözümünde kilit nokta olduğunu ifade eden Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, “Türkiye’nin doğusuyla batısını birbirine bağlayan en önemli yol olan ve Yozgat’ın tam ortasından geçen uluslararası E-88 yolu, üzerinde bulunan trafik yükünü artık kaldıramaz duruma gelmiştir. Bu durum uzun bir süreden beri böyledir. Çünkü hem Yozgat’ta araç sayısı artmış hem de E-88 yolunu kullanan şehirlerarası araçların sayısı artmıştır. Kamyon, tır, otobüs gibi büyük ve ağır tonajlı araçlar Yozgat’ın tam ortasından geçmek zorunda kaldığı için, özellikle trafik ışıkları noktasında trafik zaman zaman kilitlenmektedir. Bu durum hem Yozgatlılar için, hem de transit geçiş yapan şehirlerarası şoförlerimiz için çile durumuna gelmektedir. Özellikle mesai bitimine denk gelen saatlerde trafik sıkışıklığı had safhaya çıkmaktadır. Buraya kadar bahsettiğimiz sorunlar, çevre yolunun bir an önce yapılması ile çözüme kavuşacaktır.” diye konuştu.

“HERKESE ÇAĞRI YAPIYORUM”

Siyasetçisinden sivil toplum kuruluşu temsilcilerine kadar herkese çağrı yaptığını vurgulayan Bakıcı, “Buradan siyasetçilerimize, STK temsilcilerimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, il genel meclisimize, kent konseyine sesleniyorum. Çevre yolu projesinin bir an önce planlanarak hayata geçirilmesi konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“YOZGAT’IN GELECEĞİNİ ÇEVRE YOLU BELİRLEYECEK”

Yapılacak çevre yolunun Yozgat’ın gelişimini şekillendireceğini de ifade eden Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, açıklamasına şöyle devam etti; “Diğer şehirlere baktığımızda şehrin gelişme yönünü çevre yollarının belirlediğini görüyoruz. Yani çevre yolu nereden geçiyorsa, şehir o yöne doğru gelişiyor. Yozgat gibi çevre yolu olmayan şehirler ise bir noktaya sıkışıp kalıyor. Bu noktada 50 yıl ilerisi düşünülerek bir proje hazırlanması gerekiyor.

İlimizin genişleyeceği yön belli. Bu şehri Çamlık arkası Topçu göleti mevkiine doğru geliştirmemiz ve büyütmemiz lazım. Çünkü üniversite kampüsümüz ve yüksek hızlı tren istasyonumuz burada. Dolayısıyla hızlı tren istasyonuna da rahat ulaşım sağlanmış olacaktır. Terminal noktası ile hızlı tren istasyonu arası yaklaşık 13 kilometre. Bu mesafeyi kat etmek için 6 adet kavşak ve trafik lambasından geçmek zorundasınız. Hizmete geçtiğinde istasyona varmak hiç de kolay olmayacak. Çevre yolu ilimiz için, ilimizin gelişmesi yönünden olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır.”

Yeniufuk