Engin Dinç

Engin Dinç

Her Şey Biter Sonunda Zekâ ve Karakter Kazanır

A+A-

Öylesine kötü bir vakitte hayattayız ki, olmasak daha iyi olurdu bile dediğimiz oluyor. Adalet ve sadakatin birbiri ile çatıştığı bir dönemde yaşıyoruz. Sadık olduğumuz insanların, büyüklerin, önder kişilerin yaptığı adaletsizliğe ses etmemek, susmak, görmezden gelmek doğru mu, vicdani mi? Vicdanımız ile gerçekler arasında kalıyoruz. Bu durumda vicdanını tercih edip herkesi terk edenlerden biriyim, mutluyum, tavsiye ederim…

Özellikle pandeminin insanları kırıp geçirdiği, hat safhaya ulaştığı şu günlerde aşı konusunda yayılan sürekli birbiri ile hatta kendi içinde bile çelişen bilgiler yüzünden birçok insan sağlığını tehlikeye atıyor. Bu konuda paylaşım yapan, konuşan insanları uyardığımız zaman da ağızlarına dolamışlar bir küreselci lafını, küreselci deyip, yaftalayıp çıkıyorlar. Küreselci değilim, vebalden korkuyorum.

Yüce Allah helal ve haramı kelam-ı kadim olan kitabı Kuran-ı Kerim’de açık açık ifade etmiş, günahların derecelerini açıklamış. Şehit olana dahi sorulacak hususların başında şirk ve kul hakkı geliyor. İşte benim korkum bundan, bile bile kul hakkını gasp edip, küreselciler yapıyor diyerek Allah’a şirk koşmak…

Sosyal medyada bir kitlem var, onlar bana aşı ile ilgili fikrimi sorduğunda; “içinde ne var diye eleştirebiliriz ama kimseye sen aşı ol ya da aşı olma diyemeyiz” diyorum. Çünkü daha faydası da zararı da kanıtlanmamış ama istatistiklere bakıldığında faydası zararından çok olan bir ilaç için kimseyi yönlendirmek doğru değil. Her insan kendi zekâsı ile bu kararı verip kendisi için doğru kaderi seçecektir. Bunun yanında bir kesim var ki bunlar sözde aşı karşıtı. Bu kişiler meydanlara dökülüp mitingler yapıyorlar, birçok ajans da bunlara hizmet ediyor. Küresel firmalardan fon alarak büyümüş ajanslar… Amaç aşı falan değil bariz siyaset, bariz devlet düşmanlığı. Açık açık devlete sövenleri bile var… Bu kişilere itimadım sıfır ama iyi niyetli şekilde aşının yapısını eleştiren, bilimsel veri sunan, think-tank yapan kişilere lafım yok.

İçimizdeki Küreselciler

Bilgisizlik veya cahillik değil bunun adı dine hassasiyeti olduğunu iddia edip hassas davranmamaktır. Bazı kimseler ‘aşıyı da virüsü de piyasaya küreselciler sürdü, bu küreselciler mevsimleri de değiştiriyor, deprem yapıyor, sel yapıyor, yangın yapıyor’ deyip duruyorlar. Yani haşa bu küreselciler kimse Hz. Mikail’in tüm görevlerini yapabilecek kudrete sahipler, yapma kararını ve zamanını da kendileri belirleyerek Allah’ın gücüne de sahipler… Her olayı küreselci denilen ekonomistlere bağlamak akıl tutulması, dini hassasiyet eksikliğidir. Hiçbir insan Allah’ın veya meleklerinin gücünü ve görevlerini elinden alamaz.

Her yaptığı paylaşımda kaos ve korku pompalayan bu kişilere sorunlara karşı ne gibi çözüm ürettiği, ne gibi tedbirler alınabileceği sorulduğunda ise cevap olarak kocaman bir hiç veya eveleyip geveleme alıyoruz. Çünkü amaç prim…

Üç doz aşısını olmuş birisi olarak aşının yapısını hala sorguluyorum, gelecekte beni ne bekliyor merak ediyorum ama bu reaksiyonum herhangi bir kişinin düşüncelerini saptırma amaçlı değil. Aşı olun veya olmayın kendi tercihiniz ama bilimsel gerçekleri asla göz ardı etmeyin. Aşı olup öldü diye reklam yapılan insan sayısı ile aşı olmayıp Koronavirüs’e yakalandıktan sonra ölen insan sayısını bir karşılaştırın. Bir tarafta milyonda bir-iki iken diğer tarafta yüzde 10-20’lerde. Olun ya da olmayın demiyorum ama bilimsel verilerden uzak kalmayın.

Benim yönlendirmem sonucunda bir insan aşı olmaz, sonra da hastalığa yakalanıp ölürse bu işten; “Nasibi böyleymiş, kader” diyerek kaçamam. Ailesinden bir kişi ‘sana kul hakkımı helal etmiyorum’ derse cevap veremem. Karşı olmak, aşı olmamak ayrı ama kendisine taraftar bulup meydanlara döküp siyasi propaganda yapmak başka bir şey… He şeyi de merak ediyorum. Şu aşı karşıtlığında başı çeken kişiler var ya HES kodlarını paylaşabilirler mi merak ediyorum onlar hangi aşıdan kaç doz olmamışlar!?

Bu hastalık da biter, her şey geçer, prim kasanlar da kastıkları primle kalırlar, kimileri de vatan haini olarak etiketlenir ama her ne olursa olsun sonunda zekâ ve karakter kazanır. Karakterimiz sağlam, imani yolda attığımız adımlar düz olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar