Hakan Kara kimdir, kaç yaşında, memleketi neresi, ne iş yapıyor?

Hakan Kara kimdir, kaç yaşında, memleketi neresi, ne iş yapıyor?

Son günlerde Hakan Kara’nın kim olduğu, memleketinin neresi olduğu, ne iş yaptığı sosyal medyada ve arama motorlarında aratılıyor.

A+A-

Son günlerde Hakan Kara’nın kim olduğu, memleketinin neresi olduğu, ne iş yaptığı sosyal medyada ve arama motorlarında aratılıyor.

Hakan Kara kimdir? Hakan Kara nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Hakan Kara’nın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Hakan Kara kimdir? Hakan Kara kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Hakan Kara’nınbiyografisini haberimizde derledik...

Hakan Kara’nın hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Hakan Kara kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar...

TCMB politikalarının iletişimini daha da kolaylaştırmak amacıyla 2016-2019 yılları arasında blog serisinin baş editörü olarak da görev yapmıştır.Hakemli dergilerde birçok makalesi yayımlanan ve çeşitli akademik konferanslarda sunum yapan Kara, yarı zamanlı öğretim üyesi olarak Bilkent Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans ve lisans dersleri verdi.

Ali Hakan Kara, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski başekonomistidir. 2003-2019 yılları arasında Türkiye'de para ve makroihtiyati politikaların analizi, tasarımı ve uygulanmasında öncü rol oynamıştır. Banka'nın araştırma ve politikasını organize etmiş, kolaylaştırmış ve iletmiş, çalkantılı dönemlerde kurumsal sürekliliği sağlamıştır. Bankadaki ana görevlerinden biri, politika çerçevesini uluslararası yatırımcılara ve diğer muhataplara iletmekti. Politika tasarımına ilişkin mantığı ve arka plan düşüncesini açıklayan çok sayıda halka açık konferans ve yatırımcı sunumu yaptı. TCMB politikalarının iletişimini daha da kolaylaştırmak için yeni bir blog başlattı ve 2016-2019 yılları arasında blog serisinin baş editörü olarak görev yaptı.

Hakan Kara, Central Bank Review'in editörlüğünü ve International Journal of Central Banking'in yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür.

Hakan Kara Eğitimi

Ekonomi Doktorası, 2002, NYU

Ekonomi Yüksek Lisansı, 1996, Bilkent Üniversitesi

Elektrik-Elektronik Müh. Lisansı, 1991, Orta Doğu Teknik Ün.

Araştırma: Para İktisadı, Makroekonomi, Merkez Bankacılığı Teorisi ve Politikası, Türkiye Ekonomisi