Hacı Selvi genel kurulda güven tazeledi

Hacı Selvi genel kurulda güven tazeledi

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, birlik üyelerinin oyuyla yeniden seçilerek güven tazeledi.

A+A-

Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, Yozgat’ta besiciliğin gelişimine yönelik projeler hazırlayarak, hibe desteklerden yararlandıklarını söyledi.

Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olağan genel kurul toplantısında tek adayla seçime giren Hacı Selvi tekrar başkan seçildi. Selvi, genel kurulda yaptığı konuşmada tarım ve hayvancılığın gelişimine yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olağan genel kurul toplantısında Hacı Selvi güven tazeledi.
Yozgat’ta hayvancılığın geliştirilmesi ve geçimini hayvancılık yaparak sağlayan vatandaşlara öncülük ederek önemli projelere imza atan Birlik Başkanı Selvi, Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık bölgeleri arasında bulunan Yozgat’ta süt üretimi başta olmak üzere besi yetiştiriciliğinin gelişimine öncülük ettiklerine vurgu yaptı.

YATIRIM MERKEZİ

Yozgat’ın Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinden olduğunu dile getiren Selvi, tarım ve hayvancılığın öne çıktığı sanayi hamlesinin yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bağlı kuruluşları aracılığı ile tarım ve hayvancılık sektörüne hibe ve teşvik sağladığına değinen Selvi, Yozgat’ın yatırım alanlarına sahip olduğunu anlattı.

Birlik Başkanı Selvi, “2018 yılında TANAP’tan 1 milyon 200 bin liralık proje sunduklarına değinen Birlik Başkanı Selvi, destek ile 42 tane süt soğutma tankı, 4 tane araç üstü tank, 1 tane 20 tonluk kamyon üstü tank, 1 tane de kırk ayak kamyon aldıklarını aktardı. 2019 yılında hayvan pazarı ve hayvan hastanesi ile ilgili hazırlanan projeye Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak ortak olduklarının altını çizen Birlik Başkanı Selvi, “2020 yılında Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan 810 bin liralık projemiz onaylandı ve bu proje kapsamında 4 tane kamyonet, 4 tane araç üstü tank, 1 tane de jeneratör aldık. Ayrıca Ankara Merkez Birliğinden 5 adet 500 litre tank hibe aldık. Kaliteli hayvan üretmek için suni tohumlaya önem verdik. Üyelerimizden süt almaya başladık. 25 araçla il genelinde küpeleme hizmeti verdik. Birliğimizin soy kütüğünde 631 işletme bulunuyor. 8 bin 550 inek, 4 bin 500 düve, 2 bin 500 buzağı ve 2 bin tane de tosun olmak üzere toplam 20 bin kayıtlı hayvanımız bulunmakta. Biz göreve geldiğimizden bugüne kadar bir çok projenin altına imza attık ve birliğimizi geliştirebilmek adına çok çalışmalar yaptık” dedi.

Birlik Başkanı Selvi, Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık bölgeleri arasında bulunan Yozgat’ta soğuk zincir yatırımının süt sığırcılığının gelişimine katkı verdiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden birisi olmasına karşın hayvansal üretim açısından çok gerilerde bulunan Yozgat’ta süt üretiminin artırılmasına yönelik çalışmalara hız verdiklerine değinen Birlik Başkanı Selvi, hizmete açtıkları süt toplama merkezi ile çiğ sütün daha iyi koşullarda değerlendirilmesine imkan sağladıklarını kaydetti.

Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Olağan Genel Kurul toplantısına Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Selim Türker, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Yozgat Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Haydar Kutsal, birlik üyeleri ve davetliler katıldı.