Engin Dinç

Engin Dinç

Gençlik STK’ları ne iş yapar?

A+A-

Bu soruyu gerçekten merak ediyorum.

25 Eylül’de İstanbul Bağcılar’da yaşanan ve izleyenin uzun süre hafızasından silinemeyecek görüntülerin neden ve nasıl sosyal medyada yayıldığını da, gelmesi gereken yayın yasağının takıldığı bürokratik engelleri de konuşmayacağım.

Ya hu bu Gençlik için çalıştığını iddia edip belediyelerden, bakanlıklardan para koparan STK’lar ne iş yapar?

Ülkemizde büyük, dev, devasa, tarifi zor bir uyuşturucu furyası kol geziyor. Gençler çocuk parklarında sigara ile tanışmaya başlayıp okul tuvaletlerinde devam eden sigara merakını köprü altlarında uyuşturucu kullanarak devam ettiriyor.

Gençlerin, çocukların, ergenlik dönemindeki bireylerin bu alışkanlıklara bulaşmaması için STK’lar ne iş yapıyorlar, aileler ve çocuklar uyuşturucu konusunda neden bilinçlendirilmiyor?

Aileler çocuğu için “Benim çocuğum yapmaz…” zihniyetinden kopartılıp çevresinin, arkadaşlarının ve idollerinin bu çocuklara her şeyi yaptırabileceğini bilmeleri lazım.

Gençlik STK’ları her mahalleye özellikle de Bağcılar gibi, Gazi Mahallesi gibi uyuşturucu ve terörün girdiği semtlere girerek çocukları sağlıklı yaşama, spora, bilimsel ve kültürel etkinliklere yönlendirmesi lazım. Sadece yönlendirme de değil, tutup kolundan götürmesi lazım.

Eskiden her mahallede MHP’ye bağlı olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın şubesi olurdu. Burada çocuklar hem siyasi donanıma sahip olurken hem de kültürel etkinliklere katılırdı. Çocuklar uyuşturucuya bırakın bulaşmayı ona savaş açardı. Kapatıldı, ilçe ve illere toplandı, ocaklar sönmeye başladı.

Uyuşturucu artık her konuta girmiş durumda. Kendi evinde, ailesinde olmasa bile komşusunda, akrabasında var. Uyuşturucu satıcılarının, tedarikçilerinin ve kullanıcılarının cezalandırılması konusunda sert tedbirler alınması gerekirken bu zehirden uzak durmak için ailelerin ve gençlerin de bilinçlendirilmesi lazım.

İşte bu iş de gençlik STK’larına düşüyor. Çalışmaları lazım. Birçoğu tabela derneği olarak duran, çalışanın da küreselciler, Chemtrails, Haarp gibi saçma sapan konularla takipçi toplayan STK’ların ve yöneticilerinin aklını başına alıp; gençler ve çocuklar için daha elle tutulur çalışmalar yapmaları lazım.

Ölen de, öldüren de bizim çocuklarımız…

25 Eylül günü bir ananın katilini doğurduğuna şahit olduk. Ana doğurdu ama uyuşturucu mafyaları büyütüp STK’lar onun bu bağımlılığını görmezden geldi… Sonuç katliam…

Önceki ve Sonraki Yazılar