Gençlik Değişimleri ile yurt dışı imkânı

Gençlik Değişimleri ile yurt dışı imkânı

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) bir yandan gençler için hazırladıkları proje ve eğitimlerle gençlere katkı sunarken diğer yandan ise gençlerin yararlanabileceği projeler hakkında bilgiler vermeye devam ediyor.

A+A-

SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, “Gençlik Değişimleri ile ücretsiz yurtdışına çıkabileceğini biliyor musun?” diyerek gençlere Gençlik Değişimlerini anlattı.

Genlik Değişimlerine katılabilmek için yaş aralığının 13-30 olması gerektiğini bildiren Başkan Uğuz, “Gençlik Değişimleri (KA152), en az iki farklı ülkeden gençlik gruplarının, karşılıklı ilgi duydukları bir konu etrafında belirli bir süreyle bir araya gelmesine ve birbirlerinin kültürleri hakkında bilgi sahibi olmasına imkân tanımaktadır. Bir Gençlik Değişimi esnasında, grup liderleri tarafından desteklenen katılımcılar, değişimden önce kendileri tarafından tasarlanıp hazırlanmış olan bir faaliyet programını atölye çalışmaları, tartışmalar, simülasyonlar, vb. aracılığıyla ortaklaşa yürütmektedir.

Gençlik Değişimleri; gençlerin yeterliliklerini geliştirmelerine, sosyal açıdan ilgili konularda/tematik alanlarda farkındalık kazanmalarına; özellikle akran öğrenimi aracılığıyla yeni kültürler, alışkanlıklar ve yaşam tarzları keşfetmelerine; dayanışma, demokrasi, arkadaşlık gibi değerleri güçlendirmelerine imkân tanımaktadır. Gençler, bu program kapsamında yurt dışındaki projelere katılabildikleri gibi yurt içinde de uluslararası projeler yürütebilmektedir.

Katılımcılar 13-30 yaş aralığında olmalıdır. (Grup liderleri en az 18 yaşında olmalıdır; üst yaş sınırı bulunmamaktadır.)

Grup liderleri hariç en az 16; en fazla 60 katılımcı ile gerçekleştirilir.

Her grupta en az 4 katılımcı yer alır ve 18 yaşından büyük bir grup üyesi, grup lideri olarak görev alır.
Hazırlık ziyareti ön görülüyor ise ev sahibi kurum/kuruluşun ülkesinde gerçekleştirilmeli ve ana faaliyette yer alacak olan kuruluş temsilcisi, grup lideri, kolaylaştırıcı veya gencin katılımıyla gerçekleştirilmelidir. Grup başına en fazla 1 katılımcı ile yapılabilir (istisna olarak kolaylaştırıcı dahil edilebilir ancak hedefler ve katılımcılar başvuru sahibi tarafından gerekçelendirilmeli ve Ulusal Ajans tarafından onaylanmalıdır.”

Yozgat Hakimiyet