
Esnafın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! Tüm talepler iletildi
Koronavirüs sürecinde faaliyetleri geçici süre ile durdurulan ya da kısmen faaliyet gösterebilen esnafların ekonomik olarak yaşadıkları sıkıntılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildi.
Özellikle faaliyeti durdurulan kahveci esnafı zor günler yaşarken Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası girişimlerini sürdürüyor. Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşgun Türkiye Kahveciler ve Büfeciler Federasyonu olarak çalışmaların devam ettiğini ve esnafın derdine derman olmak adına adımlar atıldığını dile getirdi.
CUMHURBAŞKANINA İLETİLDİ
Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşgun,”Türkiye Kahveciler ve Büfeciler Federasyonumuzun yönetim ve denetim kurulu toplantısı sonucunda Esnaf ve Sanatkar Genel Müdürümüz Sayın Necmettin Erkan beyefendiye Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan Hanımefendiye ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye üyelerimizin sıkıntılarını istek ve taleplerini ilettik ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederiz.
Ayrıca AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan’da federasyonumuzu ziyaret ederek sorunlarımızı dinledi kendisine de taleplerimizi ilettik. Bizim için bu çalışmaların çok verimli olduğunu düşünüyoruz. Taleplerimizi bugün itibariyle de Yozgat Milletvekillerimize iletip yardımcı olmalarını talep ettik” dedi.
TALEPLERİMİZİ TEK TEK SIRALADIK
Sundukları talepleri de tek tek açıklayan Başkan Eyüp Coşgun,”Kredi sicilinin bozuk olması nedeniyle kredi kullanamayan esnafımızın mağduriyetlerinin giderilmesi. Pandemiden etkilenen esnafımıza yapılan hibe ve kira yardımı desteklerinin kahvehanelerde oyun oynatılması serbest kalana kadar uzatılması. Hibe ve kira yardımını alamayan kahveci esnafimızın mağduriyetlerinin giderilmesi.
Pandemi nedeniyle futbol maç yayını için Digitürk'e abone olup, maç yayınlarını izlettiremeyen esnaflarımızın zararlarının telafi edilmesi. Ramazan ayında kahvehanelerimizde, lokantalarda olduğu gibi içeriye müşteri alınmadan tost, sandviç, çay, kahve, meşrubat vb. paket servisi yapılmasının sağlanması.
Esnafımızın pandemi döneminde ödemekle yükümlü olduğu SGK primleri ve vergilerin devletimizce karşılanması. Geçim sıkıntısı çeken esnaflarımıza Ramazan ayında en az 5 Bin TL maddi yardım yapılması. TESKOMB aracılığı ile esnafımıza 1 yıl ödemesiz, ve faizsiz kredi verilmesi. 7256 sayılı Kanunla yapılandırılmış olan vergi, SGK vb. borçlarının en az 6 ay süreyle uzatılması ve borç kapsama dönemi süresinin pandemi koşulları nedeniyle yeniden revize edilmesi.
16 Mart 2020 tarihinde kapatılan ve bugüne kadar hiç açılmayan nargile kafelerin TAPDK tarafından verilen nargilelik tütün sunum belgesi süresinin işyerleri açılana kadar ertelenmesi, 2020 yılında esnafımızca ruhsat yenileme için ödenen 4 Bin 590 TL harç tutarının işyeri açılması ile birlikte ödenmeden ruhsat haklarının devam ettirilmesi” şeklinde konuştu.
DOSYALAR HER YERE ULAŞTIRILDI
Türkiye Kahveciler ve Büfeciler Federasyonu’nun 31 Mart 2021- 1 Nisan 2021 tarihleri arasında yapmış olduğu çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Coşgun,”Cumhurbaşkanımıza sorun ve taleplerimizle ilgili dosya iletildi. Ticaret Bakanımız sayın Ruhsar Pekcan'a sorun ve taleplerimizle ilgili dosya iletildi.
Yönetim ve denetim kurulu üyelerimizle birlikte Esnaf Sanatkarlar Ve Kooperatifçilik Genel Müdürümüzle federasyonumuzda toplantı yapıldı. Sorun ve taleplerimiz değerlendirildi. Ayrıca kendisine dosya sunuldu.
AK Parti Mersin Milletvekilimiz sayın Hacı Özkan federasyonumuzu ziyaret etti. Sorun ve taleplerimizle ilgili değerlendirme yapıldı. Kendisine dosya takdim edildi. Sorun ve taleplerimizle ilgili federasyonumuzda basın toplantısı yapıldı” ifadelerini kullandı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.