Esnafa yerelde ve genelde tam destek

Esnafa yerelde ve genelde tam destek

Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, ekonominin aktörlerinin öneri, sorun ve taleplerini dinlemek için bulundukları şehirlere gittiklerini söyleyerek Yozgat’ta esnaflarla bir araya geldi.

A+A-

Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, ekonominin aktörlerinin öneri, sorun ve taleplerini dinlemek için bulundukları şehirlere gittiklerini söyledi.

Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan Esnaf ve Sanatkarlar Bilgilendirme Toplantısı Yozgat’ta esnaflarla bir araya geldi.

Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Latif Altın’ı ziyaret eden Genel Müdür birliğe bağlı esnaf oda başkanlarıyla buluştu. Esnaf ve Sanatkarlar Bilgilendirme Toplantısı’na Yozgat Ticaret İl Müdürü İbrahim akdaş, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, esnaf odaları başkanları katıldı. Toplantıda esnafın sorunlarını dile getirilerek, yapılması gereken çalışmalar destekler hakkında istişareler yapıldı.

27062022-62b9b498e720e-default.png

Genel Müdür Erkan, esnaf ve sanatkarları sadece finansman olarak desteklemekle yetinmediklerini ifade ederek, projelerle esnaflara sahip çıktıklarına değindi.

Ekonominin aktörlerinin krediler ve vergi kolaylıklarıyla sürekli desteklendiğini anlatan Erkan, "Sözü ve derdi olana kapımız her zaman açık. Bununla da yetinmiyor, 'bize gelemeyene biz gideriz' anlayışıyla, ekonomimizin aktörlerini dinlemek için şehirlerine gidiyoruz" dedi.

Erkan, masa başında oturmak yerine sahada olmayı yeğlediklerine işaret etti.
Esnaf, sanatkar, kooperatifler ve iş dünyasının sorun, beklenti ve önerileri aldıklarını dile getiren Erkan, esnafın her zaman ülke menfaatlerinden yana olduğunun altını çizdi. Genel Müdür Erkan, “Esnafımız, milli menfaatlerimiz söz konusu olduğunda kendini siper etti. Gün geldi sıkıntıyı sineye çekmeyi de bildi. Nifak ve kışkırtmalara yüz vermedi. Çünkü özünüz Ahidir. Bu millet ahi bir millettir. Ticaret Bakanlığı olarak biz de, evinize götürdüğünüz ekmeği büyütün diye elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda çeşitli engellemelerle, oyunlarla karşılaştığını, zor dönemleri başarıyla atlattığını ifade eden Erkan “Yolu doğru olan, bütün oyunları bozar. Biz de bozuyoruz, bozacağız. Bize diz çöktürmek isteyenler, dar bir alana hapsetmek isteyenler, istiklalimizi, istikbalimizi hedef alanlar başarılı olamayacak” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı’nın esnaf ve sanatkarlar için yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi veren Erkan, esnafa kullandırılan kredilerde yıllar içinde artış olduğunu ve geri ödemelerde esnafın durumu dikkate alınarak kolaylık sağlandığına dikkat çekti.

Yozgat ESOB Başkanı Latif Altın, esnaf ve sanatkar odalarının başkanları ile esnafın sorunları ve geliştirilen çözümler üzerine değerlendirmelerin yapıldığını aktardı.

Yozgat ESOB Başkanı Latif Altın, birliğin çalışmaları ve esnafın genel durumu hakkında kısa bir bilgi verdi. Altın, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan’a, ziyaretin anısına hadiye takdim etti.

Yozgat Hakimiyet