Ersin Arıoğlu kimdir, kaç yaşında, memleketi neresi, ne iş yapıyor?

Ersin Arıoğlu kimdir, kaç yaşında, memleketi neresi, ne iş yapıyor?

Sosyal medyada ve arama motorlarında son günlerinin aranan ismi Ersin Arıoğlu oldu. Vatandaşlar Ersin Arığlu’nun kim olduğunu, memleketini, kaç yaşında olduğunu ve ne iş yaptığını merak ediliyor.

A+A-

Sosyal medyada ve arama motorlarında son günlerinin aranan ismi Ersin Arıoğlu oldu. Vatandaşlar Ersin Arığlu’nun kim olduğunu, memleketini, kaç yaşında olduğunu ve ne iş yaptığını merak ediliyor.

Ersin Arıoğlu kimdir? Ersin Arıoğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Ersin Arıoğlu son zamanlarda araştırılan isimler arasında yer alıyor. İnsanlar Ersin Arıoğlu kimdir? Ersin Arıoğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorularının cevaplarını aratıyor.

Arama motorlarında en çok aratılan isimler arasında Ersin Arıoğlu yer alıyor. Ersin Arıoğlu son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, Ersin Arıoğlu kimdir? Ersin Arıoğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte tüm merak edilenler haberimizin devamında:

ERSİN ARIOĞLU KİMDİR?

Ersin Arıoğlu, 1940 yılında İstanbul’da hayata geldi. 1963 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak tamamldı. 1969 yılına kadar aynı fakültenin yapı statiği kürsüsünde öğretim görevlisi ve asistan olarak akademik hayatına devam etti.

Arıoğlu, 1965 senesinde İstanbul’da Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş.’yi kurdu. 1969’dan Kasım 2002'ye kadar bu şirketin başkanlığını yaptı. Kasım 2002’de TBMM’ye milletvekili olarak seçildi. Temmuz 2007’den itibaren Yapı Merkezi Holding A.Ş’de Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürütmektedir.

Arıoğlu, çeşitli alanlardaki katkıları dolayısıyla nişan ve özel beratlarla takdir edilmiş ve Fahri Doktor Derecesi ile taltif olunmuştur. 1995-2002 döneminde İstanbul Bilim Merkezi Vakfı'nın başkanlığını yapmıştır.

1996’da Slovenya Cumhuriyeti'nin İstanbul Fahri Konsolosu olarak atanmıştır. 1997-2008 yılları arasında Uluslararası Kriz Grubu'nun Yönetim Kurulu'nda görev aldı.

1997’de Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, inşaat mühendisliğinde kalite geliştirilmesi ve Türkiye’de bilim merkezleri fikrinin teşvikinde gösterdiği liderlik dolayısıyla Fahri Doktor nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Kasım 2002’de Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul’u temsilen TBMM’ye milletvekili olarak seçildi. 2008-2012 yılları arasında Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği görevinde bulunmuştur. Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Mütevelli Heyet üyeliğini 2008 yılından beri sürdürmektedir. Arıoğlu, 2011 yılından beri Türkiye Müteahhitler Birliği Danışma Kurulu Üyesi ve Etik Kurulu Başkanı'dır.