Eğitim sevdalısı Böyükata Yozgat'ta köy bırakmadı

Eğitim sevdalısı Böyükata Yozgat'ta köy bırakmadı

Yozgat Bozok Üniversitesi akademisyenleri “Köyde Okuma Etkinlikleri” kapsamında köylere ulaşmaya devam ediyor.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi akademisyenleri Yozgat merkeze bağlı Divanlı Refika Mustafa Kıymazaslan İlkokulu / Ortaokulu’nda etkinliğe katıldı.

Yozgat Bozok Üniversitesi akademisyenleri “Köyde Okuma Etkinlikleri” kapsamında köylere ulaşmaya devam ediyor.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın öncülük ettiği ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Erbakan ile Araş. Gör. Dr. Aysel Korkmaz’ın da katıldığı, etkinliklerin 32’inci olan programda, "Divanlı'dan da Fârâbî çıkabilir" ve "Ben de yaparım" başlıkları etrafında öğrencilerle söyleşiler gerçekleştirildi. Öğretmenlerle gerçekleştirilen sohbette ise "Proje Döngüsü Yönetimi ve STEM" başlığı etrafında bilgiler paylaşıldı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata sorularına cevap verdiği çocuklara öneri ve tavsiyelerde de bulundu. Girdiği sınıflarda o an işlenen konulardan sohbete başlayarak, matematik, fen ve diğer sosyal bilimlerle ilgili konularda da kısa birkaç cümle kurduktan sonra, öncü bilim insanlarından bahsetti. Farabi, İbn-i Sina, Ali Kuşçu, Uluğ Bey, Aziz Sancar, Edison, Einstein, Newton, Tesla gibi bilimde çığır açmış isimlerin yaptıklarından bahisle bilim insanı nasıl olunabileceği, bilim insanlarının neler yaptığı ve nasıl çalıştığı konularında kolay anlaşılır bir yolla bilgiler paylaştı. Her düzeyde sınıfları ziyaret eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata öğrencilerden gelen soruları da cevaplandırdı.

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Erbakan, ortaokul öğrencileriyle bir araya gelerek mesleki bilgi birikimi ışığında öğrencilere yol gösterici paylaşımlarda bulundu. Meslek seçimi konusunda da önerilerini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Erbakan, yetenek ve ilgi alanlarının farkında olarak mesleki yönelimlerini geliştirmelerini ve güçlü oldukları alanlarda ilerlemelerini tavsiye etti. Tıp, mühendislik gibi farklı mesleklere yönelik tercihlerini ifade eden öğrencilerin sorularına da cevap verdi. Etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Erbakan, “Üniversite kampüsü dışında da insanlara ulaşıp faydalı olmaktan memnun oldum. Çocukların çevrelerindeki sorunlardan haberdar olduklarını görmek beni etkiledi. Tarım ve çiftçiliğe ilişkin bilgi sahibiydiler. Ukrayna’da yaşanan savaşın muhtemel olumsuz etkileri üzerin dahi yorum yapıyor olmaları ve çocukların duyarlılığı dikkat çekiciydi. Gözleri pırıl pırıl parlayan çocuklarla buluşmaktan mutlu oldum” dedi ve programda yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Araş. Gör. Dr. Aysel Korkmaz ise bir araya geldiği öğrencilerle onların becerilerini geliştirmeye ilişkin farkındalık oluşturacak nitelikte bilgiler paylaştı. Mesleki tercih ve hayallerin birleştirilmesiyle başarıya giden yol oluşturulacağına değindi. Bir kitabı anlamak o kitabı hatırlamayı sağlayacağına, kişiye ismiyle hitap etmenin ne anlama geldiğine, cami, okul, üniversite, külliye gibi kavramlardan da bahsederek çevreden de örneklerle izah etti. Öğrencilerden gelen sorulara da cevap verdi. Etkinliğe ilişki yaptığı değerlendirmede Araş. Gör. Dr. Aysel Korkmaz, “Okulun şirin öğrencileriyle bir araya gelerek ‘yokluğu’ temsil eden sıfırın (0) aslında varlığı da temsil ettiğini tartıştık. Hedeflere ulaşmanın sahip oldukları hayaller ile yeteneklerin bir araya gelerek ulaşılabileceğini gördük. Öğretmenlerin ‘köy okulu’ bakış açısını, ‘köy koleji’ bakış açısına çevirmeye çalıştık. Hem eğlendiğimiz hem de öğrendiğimiz bir grupla bir araya geldik” dedi ve böyle bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yozgat Hakimiyet