Eğitim programıyla Yozgat'ta istihdam arttırılacak

Eğitim programıyla Yozgat'ta istihdam arttırılacak

Çalışma ve İş Kurumu Yozgat İl Müdürü Taner Yıldız, imzalanan sözleşme hakkında bilgiler verdi.

A+A-

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu ile Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Dönsa Tekstil firması arasında İşbaşı Eğitim Programı Sözleşmesi imzalandı.

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, imzalanan sözleşme hakkında bilgiler verdi.

İŞKUR İl Müdürü Yıldız, İŞKUR ile Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Dönsa Tekstil firması arasında imzalanan İşbaşı Eğitim Programı Sözleşmesiyle 25 vatandaşın Çorap Örme Makinesi Operatörü mesleğinde istihdam edeceğini belirtti.

Yıldız, İşbaşı Eğitim Programı ile istihdam edecek olan personellerin 6 ay boyunca firma bünyesinde çalışarak hem meslek öğreneceklerini hem de bu süre içerisinde asgari ücret maaş alacaklarını kaydetti.

Yıldız, İşbaşı Eğitim Programlarının kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlar olduğunu söyledi.

Programa katılmak isteyenlerin işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi Kurumdan kendilerine işyeri bulunmasını da talep edebileceklerini vurgulayan Yıldız, ayrıca işverenlerin de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebileceklerini bildirdi. Yıldız, İşbaşı Eğitim Programının günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftanın 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenleneceğini söyledi.

Yıldız, İşbaşı Eğitim Programının imalat sektöründeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay uygulanmakta olduğunun altını çizen Yıldız, “Performansımız her geçen gün artarak devam ediyor. İşveren ve iş arayan vatandaşları bir araya getiriyoruz. Hedefimiz daha fazla çalışıp hem vatandaşa hem işverene yardımcı olmak” ifadelerini kullandı.

Dönsa Tekstil yöneticisi Özcan Babayiğit ise, “İŞKUR’un vermiş olduğu hizmetler ve teşviklerden İl Müdürü Taner Yıldız ve İŞKUR personeli tarafından sürekli haberdar edilmekteyiz. Çalışan sayımızın yüzde 30’u kadar işsiz vatandaşı İşbaşı Eğitim Programı desteği ile herhangi bir katkımız olmadan eğitip nitelikli hale getirmekteyiz. İşsizleri işgücüne katan bir projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. İŞKUR’a tüm hizmetleri ve yardımları için teşekkür ederiz” dedi.

Yozgat Hakimiyet