Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Yozgat'tan 5 akademisyen bulunuyor

Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Yozgat'tan 5 akademisyen bulunuyor

Leland Stanford Junior Üniversitesinden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listede Yozgat Bozok Üniversitesinden 5 Akademisyen yer aldı.

A+A-

Amerika Birleşik Devletler’inin Kaliforniya eyaletinde bulunan dünyanın ve Amerika’nın en büyük, en önemli özel üniversitelerinden biri olan Leland Stanford Junior Üniversitesinden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listede Bozok Üniversitesinden 5 Akademisyen yer aldı.

Stanford Üniversitesinden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste yayımlandı. Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis, KW Boyack ve J. Baas tarafından PLOS Biology dergisinde yayımlanan” Updated science-wide author databases of standardized citation indicators (Standartlaştırılmış Atıf Göstergelerinin Bilim Çapında Güncel Yazar Veritabanları)” başlıklı makalesinde Dünyanın ilk yüzde 2’sinde yer alan akademisyenler belirlendi.

Dünyanın en etkili bilim insanlarının 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında listelendiği çalışmada, alanında en az 5 makale yayınlamış yaklaşık 7 milyon bilim insanının çalışmaları incelendi. “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olarak iki farklı kategorinin yer aldığı listede nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Bu listenin güncel 2021 yılı versiyonunda Bozok Üniversiteseinden 5 akademisyen listeye girmeyi başardı. Üniversite Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Abdullah Sönmezoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ekici, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Kadir Yeşilyurt ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Bakır Sorgun Meslek Yüksek Okulu’ndan Doç. Dr. Ersin Kantar, dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listede yer aldı.

Stanford Üniversitesinin koordinatörlüğünde yapılan çalışmayla Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’ne girmeyi başaran öğretim üyelerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin her alanda olduğu gibi bilimsel çalışmalarda da adından söz ettiren marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, “Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son listede üniversitemizden 5 akademisyenimiz yer aldı. Üniversitemizi yaptıkları bilimsel çalışmalar dolayısıyla dünya genelinde de önemli bir yere taşıyan ve görünürlüğümüzü artıran akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.