Doğankent’te ‘Okuma Etkinliği’

Doğankent’te ‘Okuma Etkinliği’

Kendisine ulaşan taleplere her zaman olumlu dönüş yapan ve davetleri kabul eden Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, 19 Nisan 2021 Pazartesi günü, Sorgun’un Doğankent’te öğrenci ve öğretmenler ile bir araya geldi.

A+A-

“Köyde Okuma Etkinliği” motivasyon kaynağı olmaya devam ediyor. Kırsaldaki okullara yönelik bakış açılarını olumlu yönde güçlendiren programın on beşincisi düzenlendi. Yozgat’ta gönüllü olarak sürdürülen etkinlikler ilgi çekiyor ve iz bırakıyor.


Doğankent Şehit Lokman Erkan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Mutlu Kadayıfcı’nın daveti üzerine gerçekleştirilen etkinlikte, “Doğankent’ten de İbn-i Batuta çıkabilir”, “Ben de yaparım” ve “Proje Fikri Geliştirme Eğitim Semineri” başlıkları altında Prof. Dr. Mustafa Böyükata bilgi ve birikimlerini paylaştı. Aynı binada eğitim gören Doğankent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de ziyaret etti.


Covid-19 salgını sebebiyle sadece 8’inci ve 12’inci sınıf öğrencilerin yüz yüze eğitimine müsaade edilmesi sebebiyle, bu öğrencilerle daha uzun vakit geçiren Prof. Dr. Mustafa Böyükata, her bir öğrenci ile bire bir ilgilendi, sorular sordu ve öğrencilerin sorularına cevap verdi. Bilim ve teknoloji okuryazarlığı, küresel ölçekte yaşanan hızlı gelişmeye bağlı olarak iyi eğitilmiş insan ihtiyacı konularından bahsederek, farkındalık oluşturmaya ve bilinçlendirmeye dönük çalışmalara kaktı vermeye çalıştı.

Öğrencilerde merak uyandırmaya ve onları düşündürmeye sevk eden bir atmosferin oluştuğu gözlendi. Her gittiği okulda öğrencilerin serbestçe kendilerini ifade edebilecekleri ortamın doğmasına sebep olan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, kimi zaman neşelendiren, kimi zaman sorgulatan ve kimi zaman da hüzünlendiren konulara da değinerek, öğrencilere sorumluluklarını hatırlattı. Kişinin bir meslekte yetkinlik kazanmasının, yaptığı işin ve kariyer yolculuğunun birbirinden farlı oluşlarına dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Böyükata, kariyer planlamasının erken yaşlarda yapılmasının ve hedef odaklı çalışmalarla eğitime devam edilmesinin önemini vurguladı.


Ayrıca öğretmenlerle bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, sohbet havasında bilgiler paylaştı. Proje fikri geliştirmeye dönük olarak, izlenmeye değer stratejiler ve teknik bazı bilgilere değindi. Köy okullarının fiziki şartlarının ve bulundukları çevre şartlarının güzelliklerinden, yeni öğretmen profillerinin çeşitliliğinden söz eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bu okulları “Butik Kolej” gibi gördüğünü ve buraları “Köy Koleji” olarak nitelediğini ifade etti.


Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Ziyan edilecek tek bir çocuk yoktur. Her öğrenci ‘kırk kapılı bir handır’ mutlaka dünyasına girilebilecek bir kapısı vardır. Öğretmen bu kapıyı bulmalıdır. Öğrencilerin mizacına uygun karakter eğitimini okullarda vermek mümkündür. İyi kişilikli bireylerin yetişmesi de bu karakter eğitimine bağlıdır. Öğretmenlik fedakârlık mesleğidir. Bu yüzden de kutsaldır. Öğrencilerin ilgi alanlarına, yatkınlıklarına, eğilimlerine odaklanmak gerekir” dedi. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının öğrencilerin gelişimi açısından faydalı yanlarına değinerek, bu konuda da bilgiler verdi ve öğretmenlerden gelen soruları cevaplandırdı.


Doğankent Kasabasında gerçekleştirilen programda, öğrencilere dağıtılmak ve okulda değerlendirilmek üzere, eğitim öğretim faaliyetlerini destekleyici yönde; TÜBİTAK yayınlarından Meraklı Minik, Bilim Çocuk ve Bilim Teknik Dergileri, TRT Genel Müdürlüğü yayınlarından TRT Çocuk Dergisi, Türk Eczacıları Birliği’nin Gürbüz Eczanede yayını, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin Safahat ve ilgili yayınları, Ulusal Ajans’ın tanıtım materyalleri, eğitim materyalleri ve kitaplardan oluşan hediyeler de teslim edildi.

Katkılarından dolayı, Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllü Evi Başkanı Suat Ağan, Almanya’nın Augsburg şehrinden Göl Market Sahipleri Hüseyin Gözlügöl ve ailesi, Şehit Şükrü Ceylan’ın ailesi, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Eczacı Arman Üney ve Eczacı Mehmet Ali Çakır, İstanbul’dan Halil Vedat Fıratlı İlkokulu Müdür Yardımcısı Bülent Yılmaz, Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Muttalip Erkan, Ankara’dan Rıfat Çakır, Yerköy’den öğretmen Neşe Oflaz, Pazarören Mezunlarından ve ODTÜ Mezunlarından farklı meslek mensubu gönüllülere de gıyabında teşekkür edildi.


Programa yakın ilgi gösteren ve iştirak eden Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Öcal, doğduğu topraklar başta olmak üzere tüm Anadolu’ya özverili çalışmalarıyla adeta kendisini vakfeden Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.


Doğankent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seyfi Çalışkan ziyaretin öğrenciler ile kendileri açısından faydalı olduğunu ifade etti. Şehit Lokman Erkan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Mutlu Kadayıfcı umduklarından daha üst düzeyde, son derece yerinde ve oldukça faydalı bir program olduğunu belirterek, ilerde yine okullarında görmek istediklerini söyledi, öğrenciler ve öğretmenler adına teşekkür ederek Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya çiçek takdim etti.