Derya Köroğlu kimdir, memleketi neresi, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Derya Köroğlu kimdir, memleketi neresi, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Sosyal medyada ve arama motorlarında Derya Köroğlu’nun kim olduğu, memleketinin neresi olduğu, kaç yaşında olduğu, ne iş yaptığı ve evli mi olduğu merak ediliyor.

A+A-

Sosyal medyada ve arama motorlarında Derya Köroğlu’nun kim olduğu, memleketinin neresi olduğu, kaç yaşında olduğu, ne iş yaptığı ve evli mi olduğu merak ediliyor.

Derya Köroğlu’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Derya Köroğlu kimdir? Derya Köroğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Derya Köroğlu’nun biyografisini haberimizde derledik.

DERYA KÖROĞLU KİMDİR?

Derya Köroğlu 1955 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Tam ismi Derya Mustafa Köroğlu’dur. Ankara Alparslan İlkokulunu bitirdikten sonra Ankara Cumhuriyet Lisesinde orta bölümü ve Ankara Fen Lisesini tamamlamıştır. 1979 yılında ise üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun olarak tamamlamıştır. 1983 yılında aynı üniversitenin Ekonomi Bölümünde yüksek lisansı yapmıştır. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nde asistan olarak 1984 yılına kadar çalıştı. 1985 yılında İstanbul’a yerleşti ve bilgisayar yazılım sektöründe Teleteknik ve TESS Şirketlerinin yazılım yöneticiliğini yaptı. 1995 AnaBritannica, Temel Britannica ansiklopedileri ve İletişim Yayınları için çeşitli veritabanı uygulamaları yazdı.

Köroğlu Ortaokul yıllarında müzik hayatını başlamıştır. Üniversite yıllarında daha yoğun bir zaman ayırarak devam ettirdi. 1977’de Selim Atakan ve Zerrin Atakan ile kurdukları Yeni Türkü grubu adına çıkan ilk albümleri “Buğdayın Türküsü”dür. Ancak bu albüm 12 Eylül 1980 darbesi ile yasaklanan albümler arasına girdi. Sanatçı grupta solo vokal, gitar, bağlama ve vurmalı çalgılar gibi enstrümanları kullandı. Grubun yaptığı bestelerin çoğunda onun da imzası bulundu.1997’de grubun diğer üyelerinin ayrılması üzerine kurucularından Derya Köroğlu new-age tarzında “Musikarium” albümünü çıkardı. Daha sonra ayrılan elemanların yerine yeni elemanlar buldu. Bu elemanlar, bas gitarda Raci Pişmişoğlu, klasik kemençe ve vokalde Erdinç Şenol, udda Fatih Ahıskalı ve klavyeli çalgılarda Erkin Hadımoğlu. Grup 1999'da Yeni albümünü çıkardı. Ama bu albüm, grubun en az satanı oldu.

Derya Köroğlu Yeni Türkü grubu ilk olarak “Ferhunde Hanım ve Kızları” ile dizi müziklerini de yapmaya başladı. Daha sonra “Kaygısızlar”, “Süper Baba”, “Galip Derviş” ve “Yalan Dünya” gibi dizilerde ve ayrıca pek çok belgeselde müzikleri yer aldı.