Bozok Üniversitesi'nden önemli bir başarı

Bozok Üniversitesi'nden önemli bir başarı

Yozgat Bozok Üniversitesi URAP Türkiye ve dünya üniversiteleri sıralamasında önemli başarı yakaladı.

A+A-

Yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak amacı ile çalışmalar yapan URAP Araştırma Laboratuvarı 2020-2021 yılı Türkiye Üniversiteleri ve Üniversitelerin Dünya Genel Sıralamasındaki durumunu yayınlandı. Raporda yer alan verilere göre Bozok Üniversitesi URAP Dünya Üniversiteleri sıralamasında bir önceki yıla göre önemli bir başarı gösterdi.


DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA 2066. SIRAYA YÜKSELDİ


URAP Dünya Üniversiteler Sıralamasında Üniversitelerin makale sayısı, atıflar, toplam doküman sayısı, makale etki alanı, atıf etki toplamı ve uluslararası işbirliği başlıklarında yayınlanan değerlendirme raporuna göre bir önceki yıl dünya üniversiteleri arasında 2215’inci sırada olan Bozok Üniversitesi bu yılki rapora göre 2066’ıncı sıraya yükselerek önemli bir başarı elde etti. Rapora göre Bozok Üniversitesi, özellikle makale sayısı, atıflar, makale etki alanı ve atıf etki alanında bir önceki yıla göre ciddi bir artış sağladı.


TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA 78. SIRAYA YÜKSELDİ


Makale, toplam atıf, toplam bilimsel doküman, doktora mezun öğrenci sayısı ve öğretim üyesi/öğrenci kriterlerine göre değerlendirme yapan URAP’ın 2020-2021 yılı Türkiye Üniversiteleri sıralamasında ise Bozok Üniversitesi 78’inci sırada yer aldı.  166 Devlet ve Vakıf Üniversitesinin yer aldığı listede Bozok Üniversitesi, makale puanında 31’inci sırada, atıf puanında 44. sırada, bilimsel doküman puanında ise 66’ıncı sırada yer aldı.

Geçen yıllara göre makale sayısı, toplam atıf ve toplam bilimsel doküman göstergelerinde önemli bir artış sağlayan Bozok Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri sıralamasında 66’ıncı sırada, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ise 21’inci sırada yer aldı. Bozok Üniversitesi, 95 Üniversite arasından makale puanında 5. sırada, atıf puanında 8. sırada, bilimsel dokümanda 17. sırada yer aldı.

2000 yılından sonra kurulan 95 üniversite arasında yapılan sıralamada ise Bozok Üniversitesi, makale puanında 5’inci, atıf puanında 8’inci ve toplam bilimsel dokümanda ise 17’inci sırada yer aldı. Türkiye’de ve Dünya Üniversiteleri arasında ciddi bir başarı grafiği yakalamasının ardında “İnanmak Başarmanın Yarısıdır” ilkesini esas aldıklarını söyleyen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Kararlılıkla, Başarıya..” mottosunun da bu başarıda çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Bu başarının ardından bir açıklamada bulunan Karadağ, “Bu başarı elbette çok önemli, ancak potansiyellerimiz dikkate alındığında; yeterli ve hak edilen bir seviyede olmadığı içtenlikle söylenebilir. Ancak, gelinen noktada Yozgat Bozok Üniversitesi’nin istikrarlı bir şekilde ülkesinde ve dünyada Akademi’yaya değer kattığını görüyoruz.

Yozgat Bozok Üniversitesi dün olduğu gibi bugün ve yarın da bölgesine, ülkesine değer katmaya, üretmeye, yorulmadan çalışmaya devam edecektir. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik personelimizi tebrik ediyorum, başarılarının ve dolayısıyla da Üniversitemizin başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.