Bozok Üniversitesi Rektörü Karadağ’dan Uzun’a ziyaret

Bozok Üniversitesi Rektörü Karadağ’dan Uzun’a ziyaret

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Bartın Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanan Prof. Dr. Orhan Uzun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Z

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Bartın Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanan Prof. Dr. Orhan Uzun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette iki üniversite arasındaki işbirliği olanakları değerlendirilerek fikir alışverişinde bulunuldu.


Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Uzun, her iki üniversitenin de ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında bölgelerinden başlayarak ülkemizin gelişimine katkı sunma hedeflerinin olduğunu söyledi.
İhtisaslaşma çalışmaları kapsamında oluşturulan strateji ve iş birliği modelleri kapsamında tecrübe paylaşımının önemine de değinen Rektör Uzun, “Üniversiteler ürettikleri katma değerle bulundukları bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına önemli katkılar sunmaktadır.

Bartın Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi de bu noktada ihtisaslaşan yükseköğretim kurumları olarak önemli çalışmalar yapmaktadır.

Yükseköğretim Kurulumuz tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında Üniversitemiz ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’, Yozgat Bozok Üniversitesi ise ‘Endüstriyel Kenevir’ sahasında tüm bileşenleriyle çalışmalar yaparak, geleceğimize değer katmaktadır.

Bu noktada saygıdeğer rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ile iki üniversite iş birliğinde yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulunduk.” dedi.


Her iki üniversitenin de elde ettiği kazanımları sürdürülebilir bir şekilde geleceğe taşımak hedefinde olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Ülkemizin kalkınma hedeflerine katkı sunmak hedefinde yapılabilecek iş birlikteliklerini önemsiyoruz.

Bu doğrultuda paydaşlarımızdan birisi olan Bartın Üniversitesi’nde gerçekleştirdiğimiz ziyarette, tecrübe paylaşımı ile birlikte olası iş birliği konularında görüşmeler gerçekleştirdik.

Bu vesile ile Bartın Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanan değerli Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’u tebrik ediyor, yakın ilgi ve desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Ziyarette Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik de hazır bulundu.