Bozok Üniversitesi Rektörü Karadağ: Hep birlikte taşıyalım

Bozok Üniversitesi Rektörü Karadağ: Hep birlikte taşıyalım

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Yozgat Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen MEYOK toplantısında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen ve Meslek Yüksekokulları Müdürleri hazır bulundu.


Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, özel sektörün ve sanayicilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda kalifiye eleman yetiştirmesi noktasında meslek yüksekokullarının önemli olduğuna dikkat çekti.

Rektör Karadağ, farkındalık prensibine dayalı, sorgulayıcı, sorumlu, üretken, yüksek donanımlı teknik bilgi ve becerilere sahip aranan elemanlar yetiştirmesi açısından meslek yüksekokullarını önemsediklerini ifade etti.

Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde alanları itibariyle sağlık, adalet, sosyal ve teknik bilimler temelinde tercih edilirliği yüksek, güçlü meslek yüksekokullarının olduğunu belirten Rektör Karadağ, Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’nce mutat olarak düzenlenen bu toplantılarla meslek yüksekokullarının var olan potansiyellerini daha verimli ve görünür kılmak çabasında olduklarını dile getirdi.

MEYOK toplantılarının rutin bir toplantı olarak algılanmaması gerektiğine vurgu yapan Rektör Karadağ: “MYO özelinde çıkarılan E-bülten, MYO’larımızın etkinlik ve faaliyetlerin içerik ve detaylarının duyurulması ve farkındalık kazandırılması noktasında örnek teşkil etti. Kendi cenahınızda münferit olarak yapılan her türlü faaliyetin görünür kılınması anlamında oldukça önemli. Bu görünürlük ve farkındalık marka üniversite olma vizyonumuzun daha hızlı bir şekilde vücut bulması anlamında bizlere güç katıyor” dedi.

Konuşmasının sonunda yapılacak toplantının üniversite açısından verimli geçmesini temenni eden Rektör Karadağ, “Öneri, istek, talep ve çözüm önerilerinizi lütfen bizlerle paylaşın. Birlikte ve beraberce potansiyel ve değerlerimizi daha görünür ve kullanılabilir bir konuma hep birlikte taşıyalım. Yozgat Bozok Üniversitesi'nin, Meslek Yüksekokulları özelinde başarı hikayesini sizlerin emek ve çabalarıyla birlikte yazalım” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonrasında Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ Yozgat Meslek Yüksekokulu bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren bölüm ve atölyelerde incelemelerde bulundu.