Bozok Akademi Nevşehir’de tanıtıldı

Bozok Akademi Nevşehir’de tanıtıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde faaliyetini sürdüren ve Kitlesel Açık Çevrim içi Ders (Massive Open Online Courses, MOOCs) Platformu olan “Bozok Akademi” Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde (NEVÜ) tanıtıldı.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde faaliyetini sürdüren ve Kitlesel Açık Çevrim içi Ders (Massive Open Online Courses, MOOCs) Platformu olan “Bozok Akademi” Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde (NEVÜ) tanıtıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Üniversite UZEM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hüseyin Harmancı, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şahlan Öztürk ve Prof. Dr. Mutluhan Akın, NEVÜ akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, YÖK tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’na dâhil edilen, Anadolu Üniversiteler Birliği ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) üyesi üniversite olarak, diğer üniversiteler ile ikili iş birlikleri kapsamında önemli proje ve çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Aktekin, “Bildiğiniz üzere Türkiye’de 200’ün üzerinde üniversite var ve her bir üniversite akademik ve idari kadrosuyla bölgesel imkânları ölçüsünde eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri yürütmekte. Tabi ki çağdaş dünyada; imkânların, üretimin, eserlerin karşılıklı olarak paylaşıldığı, iş birliğine dayalı projelerin yapılması üniversitelerin olmazsa olmazı. Biz de üniversite olarak Anadolu Üniversiteler Birliği ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) gibi çeşitli bölgesel ortaklıklara dâhiliz. Bu kapsamda bu birliklere bağlı diğer üniversitelerle de çeşitli alanlarda iş birliği ve tecrübe paylaşımlarımız devam ediyor. Yozgat Bozok Üniversitemiz de iş birliği yaptığımız üniversitelerin başında geliyor. YÖK tarafından turizm alanında ihtisaslaşan üniversite olarak da önemli çalışmalarımız ve projelerimiz var ve bunları diğer üniversitelerle paylaşıyoruz” diye konuştu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise konuşmasında şunları kaydetti: “Öncelikle Sayın Rektörümüze bize bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Özellikle YÖK’ün yeni yüzüyle birlikte üniversiteler; bölgesine değer katan, bölgesel kalkınmada ortak hedefleri olan, misyon ve vizyonları bu temelde şekillendiren üniversiteler durumunda. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi de turizm alanında ihtisaslaşan üniversitelerden bir tanesi. Yozgat Bozok Üniversitesi de yine 22 bölgesel kalkınmaya odaklı ihtisaslaşan üniversitesiler arasında yer almakta. Biz sadece eğitim-öğretim faaliyetlerinde değil araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle elde etmiş olduğumuz bilgiyi teknolojiyle ve teknoloji de sanayi ile buluşturan bir üniversiteyiz.Hem Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemiz hem de Yozgat Bozok Üniversitemiz 2006 sonrasında kurulmasına rağmen YÖK’ün yeni yüzüyle birlikte ortaya koyduğu güzel ve başarılı çalışmalarıyla gerçekten çok ciddi farkındalıklar oluşturmaya başladı. Her iki üniversitemizin de hem Anadolu Üniversiteler Birliği’ne hem de KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP)’a mensup olmaları çerçevesinde ikili ve diğer üye üniversitelerle de çok önemli bilgi paylaşımlarında bulunuyorlar. Bugün de bu temel doğrultusunda herkese nitelikli öğrenme imkânı sunmayı amaçlayan, çevrimiçi bir ders platformu olan Bozok Akademi’yi sizlere tanıtmak için bir araya geldik”

Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ise konuşmasına Bozok Akademi ile ilgili genel bilgiler vererek başladı. Güney, “Bozok Akademi, herkese nitelikli öğrenme imkanı sunmayı amaçlayan çevrim içi bir ders platformudur. Bu platform, herhangi bir ön koşul olmadan herkesin ücretsiz katılarak bilgi, beceri ve tutum kazanabileceği çevrim içi dersleri içerir” dedi.

İsteyen herkesin derse bir kez kayıt yaptırdıktan sonra dilediği zaman ders materyallerine erişebileceğini, belirli zaman dilimlerinde Bozok Akademi dersleri gerçek öğretim elemanlarının rehberliğinde yürütüldüğünü ve bu zaman dilimleri içinde ders etkinlikleri başarıyla tamamlayan katılımcılara; ‘Ders Tamamlama Belgesi’ verildiğini de aktaran Prof. Dr. Güney, “Ders Tamamlama Belgeleri katılımcıların e-postalarına gönderilir ya da Öğrenme Yönetim Sistemi içinden katılımcıların indirebilmesi için elektronik olarak sunulur.
Akademi platformu benzerlerinin aksine eşzamanlı ve eş zamansız iletişim araçlarıyla bir öğretim elemanı ile iletişim kurmaya olanak tanımaktadır. Akademi derslerinin materyallerinin büyük bir bölümü öğretim elemanları tarafından hazırlanmıştır. Dersler sürekli güncellenmektedir ve yeni dersler eklenmeye devam etmektedir.” dedi.

Yeniufuk