Bozkırın kalemi Mustafa Çiftci Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Bozkırın kalemi Mustafa Çiftci Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Yozgat Bozok Üniversitesinde kariyer günleri etkinlikleri kapsamında Kariyer Merkezi ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından hikâyeci-yazar Mustafa Çiftci’nin konuşmacı olarak katıldığı “Edebiyat ve Hayat ” konulu söyleşi düzenlendi.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesinde kariyer günleri etkinlikleri kapsamında Kariyer Merkezi ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından hikâyeci-yazar Mustafa Çiftci’nin konuşmacı olarak katıldığı “Edebiyat ve Hayat ” konulu söyleşi düzenlendi.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Kariyer Merkezi Müdürü Doç.Dr. Sümeyra Gazel, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

bu1-1.jpg

Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı İbrahim Önal’ın moderatörlüğünde soruları yanıtlayan hikâyeci-yazar Mustafa Çiftci, konuşmasında Yozgat ve Yozgatlı olmak üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Memlekette hâsıl olan acı-komik durumlar, gündelik yaşamı kolaylaştıracak tavsiyeler, zamana yenilen zanaatlar, çağa ayak uydurma telaşı, çocukluk, taşra, anne sevgisi, edebiyat, sinema, popüler kültür gibi mevzuları değinen, Bozkırın kalemi Çiftci, gözlemlerini, tecrübelerini okurlarıyla ve öğrencilerimizle tatlı bir sohbet havasında paylaştı. Kâh hüzünle kâh neşeyle; her daim hissetmek ve hissettirmek gayretiyle yazdığına şahit olan katılımcılar Mustafa Çiftci’yi can kulağıyla dinleyip sorularına cevap aradı.

Yazdığı tüm hikâyelerde bozkırı ve bu coğrafyada yaşayan insanları samimi bir dille eserlerine yansıtan “bozkırın kalemi” Mustafa Çiftci’nin gün yüzüne çıkmamış öykülerinden esinlenilerek senaryolaştırılan Gönül Dağı dizisinde bozkırın ortasında yer alan şirin bir kasabada yaşayan sıcakkanlı, sevecen Anadolu insanının öyküsünün anlatıldığına dikkat çeken Çiftci, “Gönül dağı dizisinin efsaneleri, gelenekleri, şehirlerde unutulmaya yüz tutmuş değerleri gönülden yaşayan, alın teriyle kazanırken sevdasını yüreğiyle hisseden, umutları ve hayalleri uğruna yaşam mücadelesi veren insanların hikâyesinin olduğunu” dile getirdi. Çiftci, Gönül dağı dizisindeki hikâyede İç Anadolu bölgesinin adet, gelenek, görenek, mizahıyla, alışkanlıklarıyla, kabulleriyle, retleriyle yansıtmak istediklerinin altını çizdi.
Öğrencilere de seslenen Çiftci, öğrencilerin mutlaka yabancı dil öğrenmeye ağırlık vermelerini, günlük hayatlarında yaşadıklarını da dair bir günlük tutulmalarını ve öğrenmek istedikleri bilgileri devamlı sorular sorarak ve soru sormanın ilmini öğrenmelerini ve belirlenen bir hedefe doğru ciddi adımlarla, sabırla ve istikrarlı devam etmelerini tavsiye etti.

Söyleşi sonrası konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, üniversite yönetimi olarak ülkemizin geleceği, yarınları olan gençlerimizin hayatlarına yön verip değer katarak, kendilerinin başarı hikâyelerinin olmasını istediklerini belirterek bu anlamda başarı hikâyesinin yazılmasında emek, çaba ve gayretin önemli olduğu belirtti. Rektör Karadağ şunları söyledi: “Hayatından kesitler sunarak bizlere aktaran ve önemli bilgi paylaşımında bulunan değerli hemşerimiz Mustafa Çiftci’yi öğrencilerimiz ile bir araya getirdik. Öğrencilerimiz de Mustafa Çiftci gibi değerleri kendilerine örnek alır, hedeflerine odaklanır ve bu hedeflere odaklanırken gereklerini yerine getirirler ise mutlaka başarılı olacaklardır. Bu vesile ile programın düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlarımıza ve konuğumuz Mustafa Çiftci Bey’e değerli paylaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yazar Mustafa Çiftci, söyleşi sonrası çekilişle 24 kişiye kendi yazdığı kitaplarını imzalayarak hediye etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da günün anısına Hikâyeci-Yazar Mustafa Çitfci’ye hediye takdim etti.

Yeniufuk