Böyükata, seminerlerine Çankırı’da devam etti

Böyükata, seminerlerine Çankırı’da devam etti

Prof. Dr. Mustafa Böyükata Çankırı Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından koordine edilen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Çankırı’da düzenlenen “İlimde Bilim Şenliği”ne katıldı.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata Çankırı Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından koordine edilen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Çankırı’da düzenlenen “İlimde Bilim Şenliği”ne katıldı.

Çankırı Karatekin Parkı’nda düzenlenen şenliğe Çankırı protokolü, öğrenci, öğretmen ve aileleri katıldı.
Şenlik kapsamında; Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata da Çankırı Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ahmet Mecbur Efendi Bilim Sanat Merkezi’nde “Proje Yazma Yolculuğu” Atölyesi gerçekleştirdi.

Her gün farklı sürelerle gerçekleştirdiği uygulamalı eğitim içerikli atölyelerde farklı öğrenci grupları ile bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğrencilere proje fikri geliştirmede izlenebilecek teknikler gösterdi, beyin fırtınası yaptırdı, takımın rolünü kavramaya yönelik grup dinamikleri gerçekleştirerek, öğrencilerin kendi aralarında eleştirel yaklaşımla tartışma yapmalarına zemin oluşturdu. İştirak eden öğrencilerin ilgiyle takip ettiği atölyeler için öğrencilere rehberlik eden öğretmenler, eğlenceli ve öğretici teknikler sayesinde, etkileyici ve faydalı bir çalışma olduğunu belirttiler.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Hayali Hayat Bulan Bir Genç Olmak” başlıklı konuşma için uğradığı Çankırı TOBB Fen Lisesi’nde öğrencilere bilgiler verdi.

Yeniufuk