Boğazlıyan Belediye Başkanı Coşar: Onlar başımızın tacı

Boğazlıyan Belediye Başkanı Coşar: Onlar başımızın tacı

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle açıklama yapan Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, muhtarlık mesleğinin ülkemizde demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu söyledi.

A+A-

Belediye çalışmalarında muhtarlar ile sürekli istişare halinde olduklarını belirten Coşar, “Onlardan gelen her türlü istek ve talebi değerlendiriyoruz. Toplumda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel taşlarından biri olan muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunarım” dedi.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Demokrasimizin temel taşı, belediyemiz ile vatandaşlarımız arasında en önemli köprü vazifesi gören, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkarı muhtarlarımızın Günü'nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” dedi.

Muhtarlık mesleğinin ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu söyleyen Başkan Coşar, “Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Halkımızın tercihi ve seçimle işbaşına gelmiş muhtarlarımız, son derece önemli bir unvan taşımakta olup, aynı zamanda bir o kadar da ulvi bir görevi üstlenmektedirler” şeklinde konuştu.

Devletimizin vatandaşlarımıza ulaşmasında her zaman en ön saflarda olan muhtarların, halkın kendi içlerinden biri olarak gördükleri, her türlü sorun, sıkıntı ve taleplerini rahatlıkla ilettikleri temsilcileri olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Gökhan Coşar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bizler Belediye çalışmalarımızda muhtarlarımız ile sürekli istişare halindeyiz. Onlardan gelen her türlü istek ve talebi değerlendiriyoruz. Toplumda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel taşlarından biri olan muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunarım. Bu vesileyle geçmişten bugüne öncelikle hayatlarını kaybetmiş muhtarlarımıza rahmet diliyorum.   
Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde görev yapan muhtarlarımız olmak üzere, halkımızın hizmetkârı, başımızın tacı tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü kutluyor, aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlık içerisinde nice yıllar temenni ediyor, ebediyete intikal eden bütün muhtarlarımıza Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum.”

Boğazlıyan Haber Gazetesi