Berat Gecesi'nde Yozgat'ta eller semaya açıldı

Berat Gecesi'nde Yozgat'ta eller semaya açıldı

Yozgat İl Müftülüğü tarafından Berat Gecesi farklı camilerde düzenlenen Berat Kandili programlarında Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayarak Hazreti Peygamber için salavat-ı şerifler getirildi, ilahi ve kasideler okundu.

A+A-

Yozgat’ta, İl Müftülüğü tarafından Berat Kandili nedeniyle bir program düzenlendi. Yozgat İl Müftülüğü tarafından Berat Gecesi farklı camilerde düzenlenen Berat Kandili programlarında Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayarak Hazreti Peygamber için salavat-ı şerifler getirildi, ilahi ve kasideler okundu.

CAMİLER DOLDU

Yozgat’ta Berat Kandili coşkusu tüm camilerde idrak edildi. Berat Kandili dolaysıyla başta Çapanoğlu Büyük Camii ve Bilal Şahin Camilerinde olmak üzere müftülüğümüze bağlı bütün camilerde Berat Kandili programı düzenledi.
Semaya açılan ellerin geri çevrilmediği, yapılan ibadetlerin kabul olduğu Berat Kandilinde Yozgat genelindeki bütün camilerde Kur’an-ı Kerim tilaveti, mevlid-i şerif ve kasidelerin ardından Çapanoğlu Büyük Camii, Bilal Şahin Camii, İmam-ı Azam Camileri başta olmak üzere müftülük bünyesinde görev yapan personeller merkezi camilerde vatandaşlarla buluştu.

KANDİL SOHBETİ

Program kapsamında akşam namazına mütaakiben sohbet ve programlar icra edildi.

Berat kandilinin önemine yönelik gerçekleştirilen sohbetlerde, “Af dilemek için zaman ve mekân şart değildir. Fakat bazı vakitlerin daha bereketli kılınmış olması da, müminlere Yüce Rabbimizin bir ikramıdır. Bu özel ikramlardan birisi de Berat Kandilidir. Berat Kandili ramazan ayının müjdecisidir. Peygamber Efendimiz bu gecede birçok insanın kurtuluşa ereceğini, affedileceğini, Allah'ın mağfiretine mazhar olunacağını bizlere müjdelemiştir. Bu gecede yapılacak ibadetlerin bizleri günahlardan temizleyeceğini ve affedilmemize vesile olacağını Allah Rasulü (s.a.s) ne güzel ifade etmiştir: “Şaban ayının on beşinci gününü oruçlu geçirin. Gecesinde ise ibadete kalkın. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ (keyfiyetini bilemediğimiz bir halde) en yakın semaya tecelli ederek fecir doğuncaya kadar: ‘Bağışlanma dileyen yok mu? Onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu? Ona rızık vereyim... buyurmuştur” ifadelerine yer verildi.

Her yaştan kadın-erkek, çoluk-çocuk, genç-yaşlı ailece her kesimin katıldığı binlerce kişi camilerde saf tutup namaz kılıp dua etti.

Program sonrasında vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Yozgat Hakimiyet