Bekir Bozdağ: Yozgat’a diktiğimiz fidan, bugün büyük bir çınar oldu

Bekir Bozdağ: Yozgat’a diktiğimiz fidan, bugün büyük bir çınar oldu

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Hükümetleri döneminde Yozgat’ta eğitime büyük öncelik verdiklerini ifade etti.

A+A-

Bozok Üniversitesi’nin kuruluşu nedeniyle bir açıklama yapan ve 19 yıl boyunca eğitime verdikleri öneme dikkat çeken Bozdağ, Bozok Üniversitesi’nin kuruluşunun 15. yılı kutlu olsun. Yozgat’a diktiğimiz Bozok Üniversitesi fidanı, bugün büyük bir çınar oldu. Nasıl mı? Devamı sonraki paylaşımlarda” dedi.

Bozdağ, büyük mücadeleler vererek kurdukları Bozok Üniversitesi’nin 15’inci yılını kutladı.

BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÇINAR OLDU

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Hükümetleri döneminde Yozgat’ta eğitime büyük öncelik verdiklerini ifade etti. Bozok Üniversitesi’nin kuruluşu nedeniyle bir açıklama yapan ve 19 yıl boyunca eğitime verdikleri öneme dikkat çeken Bozdağ, Bozok Üniversitesi’nin kuruluşunun 15. yılı kutlu olsun. Yozgat’a diktiğimiz Bozok Üniversitesi fidanı, bugün büyük bir çınar oldu. Nasıl mı? Devamı sonraki paylaşımlarda” dedi.

Bozok Üniversitesi’nin 15’inci yıldönümü dolasıyla sosyal medyadan bir açıklama yapan Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Üniversite’nin kurulması için verdikleri mücadeleyi özetledi.

HÜKÜMETİMİZİN EN BÜYÜK ESERİ ÜNİVERSİTEDİR

Ak Parti iktidarının Yozgat’a kazandırdığı en büyük ve en muhteşem eserin, Bozok Üniversitesi olduğuna dikkat çeken Anayasa Komisyonu Başkanı Bozdağ, şu görüşlere yer verdi:  “Müstakil üniversite hayali ve talebi, Yozgatlıların değişmez ve değiştirilemez gündemiydi. Yozgat Yenigün Gazetesi,uzunca bir süre “Üniversitemi istiyorum” logosuyla çıktı. Bbazı hemşehrilerimiz de “üniversitemizi istiyoruz - Yozgat halkı” ibaresini yazdığı tabelayı Yozgat’ın Ankara girişinde karayolu kenarına dikti. 3 kasım 2002 seçimlerinde Ak Parti iktidar olduktan sonra, Ak Parti Yozgat teşkilatları ve 22. dönem Ak Parti Yozgat milletvekilleri olarak bizlerin de birinci, daimi ve değişmez gündemi, Yozgat’a müstakil üniversiteyi kurdurmak oldu.

BÜYÜK ÇABA SARFETTİK

Yozgat’a “Bozok Üniversitesi” kurulması kanun teklifini 8.7.2003 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdik. Yozgat’a Bozok Üniversitesi adında yeni bir üniversite kurulmasını da öngören Kanun Tasarısı, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na 21/11/2005 tarihinde gönderildi. 30/12/2005 tarih ve 5447 sayılı kanun ile Bozok Üniversitesi kuruldu.

2006 YILINA MÜJDEYLE UYANDIK

2006 yılının ilk gününe Yozgatlılar olarak büyük bir sevinçle uyandık, Yozgat’ta bayram coşkusu hakim oldu, Bozok Üniversitesi’nin kuruluşunu heyecan, coşku, sevinç ve onurla kutladık.  Ama Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer,kanunu bir daha görüşülmek üzere 09/01/2006 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na geri gönderdi.

CUMHURBAŞKANI KANUNU GERİ GÖNDERDİ

AK PARTİ MECLİSİ GERİ ADIM ATMADI

Ancak Ak parti Hükümeti ve Ak Parti Meclis Grubu geri adım atmadı, kanunu aynen kabul etti, Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer de Anayasa gereği kanunu onaylamak ve Resmî Gazete’de yayınlamak zorunda kaldı. Bu geri gönderme, Bozok Üniversitesi’nin kuruluşunu iki ay geciktirdi. Nihayet 1 mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanun ile Yükseköğretim Eğitim Kurumları Teşkilatı Kanununa konulan “ek madde 67”ile Yozgat’a müstakil Bozok Üniversitesi’ni kurduk.

YILLARIN HAYALİ AK PARTİ İLE GERÇEK OLDU

Bozok Üniversitesi’nin kuruluşu, Yozgat’ta büyük bir sevinç ve coşkuyla kutladık

Yozgatlıların müstakil üniversite hayali ve talebi, Ak parti iktidarı ile gerçek oldu. Bozok Üniversitesi’ni kurarak, seçim meydanlarında verdiğimiz, “Yozgat üniversite şehri olacak, müstakil üniversiteyi Yozgat’ımıza Ak Parti olarak biz kazandıracağız” sözümüzü de tuttuk.

TIP FAKÜLTESİ AYRICALIKTIR

17/5/2007 tarih ve 5662 sayılı kanunla Bozok üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurduk. Yozgat Tıp Fakültesi, kuruluş kanunu dışında kanunla kurulmuş çok az sayıda fakülteden biridir. Ak Parti önceki dönemler ve bu dönem Yozgat milletvekilleri ve teşkilatları olarak Yozgat’a kazandırdığımız en büyük ve en muhteşem eser de kuşkusuz Yozgat Bozok Üniversitesidir. Yozgat’a Bozok Üniversitesi kurulmasını öngören kanun teklifini hazırlama,imzalama,

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verme, Genel Kurulda kanun teklifi üzerinde konuşma ve kanun teklifine oy verme şerefi nasip olan Yozgat Milletvekillerinden biri olmayı şahsıma da nasip ettiği için Rabbime sonsuz hamdediyorum ve sonsuz şükrediyorum. Bozok Üniversitesi bugün 15 yaşında. Bozok Üniversitesi’nin kuruluşunun 15. yılı kutlu olsun.

Yozgat’a diktiğimiz Bozok Üniversitesi fidanı, bugün büyük bir çınar oldu. nasıl mı? Devamı sonraki paylaşımlarda...”