Bekir Bozdağ açıklamaya devam ediyor! İşte son paylaşımı

Bekir Bozdağ açıklamaya devam ediyor! İşte son paylaşımı

TBMM Anayasa Komisyon Başkanı ve Ak Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ yükseköğrenim gören her bir öğrenciyi barındırabilmek için yurt ve yatak kapasitesini Yozgat’a kazandırdıklarını söyleyerek bir açıklamada bulundu.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin artan öğrenci sayısının yurt ve barınma ihtiyacını da artırdığını söyleyen Milletvekili Bozdağ, Ak Parti döneminde yapılan hizmetleri açıklamaya devam ediyor.


Sosyal medya hesabından yapılan yurtlarla ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Bozdağ, "Ak Parti iktidarları olarak Bozok Üniversitesi öğrencilerinin yurt ve barınma sorunlarını çözdük. Bozok Üniversitesi'nin artan öğrenci sayısı, yurt ve barınma ihtiyacını da artırdı. 2006’da Yozgat’ta sadece bir yükseköğrenim öğrenci yurdu (Esentepe Yurt Müdürlüğü) vardı.

Ak Parti iktidarları olarak Yozgat’a dokuz yeni yükseköğrenim öğrenci yurdu kazandırdık. 2006’dan önce Yozgat’taki yükseköğrenim yurt yatak kapasitesi, Bin 426’dır. Bu kapasiteye, bazı odalara 8, bazı odalara 12 ve bazı odalara da 16 yatak koyarak ulaşılmıştır. Esentepe Yurt Müdürlüğü'ndeki yatak sayısını 998 azaltarak 428’e indirdik.

Ak Parti iktidarları olarak, Yozgat’a 7 Bin 633 yeni yükseköğrenim yurt yatak kapasitesi kazandırdık; yükseköğrenim yurt yatak kapasitesini 428’den 8 Bin 161’e çıkararak 19 kattan fazla artırdık. 2021 yatırım programına koydurduğumuz 402 kişilik sorgun yükseköğrenim öğrenci yurdu ile birlikte toplam yurt kapasitesi, 8 Bin 563’e çıkacaktır.

Sonuçta; yükseköğrenim gören her bir öğrenciyi barındırabilecek yurt ve yatak kapasitesini Yozgat’a kazandırdık. Her şey Yozgat için" şeklinde konuştu.