Başkan Yılmaz: Her zaman gönlümüz, kalbimiz memleketimizde

Başkan Yılmaz: Her zaman gönlümüz, kalbimiz memleketimizde

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, Federasyon olarak faaliyetleriniz sürdürdüklerini belirterek, “Biz ne kadar da buralardan uzaklarda olsak da her zaman gönlümüz, kalbimiz memleketimizle birlikte atıyor.”dedi.

A+A-

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz,  Federasyon olarak faaliyetleriniz sürdürdüklerini belirterek, “Biz ne kadar da buralardan uzaklarda olsak da her zaman gönlümüz, kalbimiz memleketimizle birlikte atıyor.”dedi.

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz ve Federasyon üyeleri, basın mensupları ile sabah kahvaltısında bira araya geldi.

Federasyonun çalışmaları, bu süreçte yapmak istedikleri faaliyetler hakkında bilgiler veren  Başkan Yılmaz,” İstanbul Federasyonu olarak biz faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Biz ne kadar da buralardan uzaklarda olsak da her zaman gönlümüz, kalbimiz memleketimizle birlikte atıyor” dedi.

DUYKON’DA ŞANSSIZ BİR DÖNEM GEÇİRDİK

Gazeteciler ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yılmaz, DUYKON başkanlığı sürecini de değerlendirdi. Pandemi nedeniyle talihsiz bir dönem yaşadıklarını ancak görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, yurtla ilgili sıkıntılar, Federasyonun siyasetin içine çekilmeye çalışılması, DUYKON’un gelecek dönemdeki başarısı ve yapmak istedikleri çalışmaları değerlendirdi.

Yılmaz, “İstanbul Yozgatlılar Federasyonu olarak sizlerle hep birlikte olmak istiyoruz. Bundan sonra ki süreçte de hep birlikte olacağız inşallah. Sizlerle birlikte olmaktan, yol almaktan mutlu olacağımızı belirtmek isterim. Malum 2020 yılında tüm dünyada olduğu  gibi bizde olumsuz yönden etkilendik. Hem İstanbul Federasyonu, Hem de DUYKON dönem Başkanlığının bize geçmesinden dolayı o süreci en ağır yaşayan bizler olduk. DUYKON da dönem başkanlıkları bir Federasyona geçiyor biliyorsunuz, o şiddetli dönem İstanbul olarak bize tesadüf etti. Ancak geçen yılı biz efektif bir şekilde, verimli bir şekilde üzerimize düşen görevi layıkıyla yaptığımıza inanıyoruz. Bizim de elimizde olmayan imkanlardan dolayı yapmak istediğimiz, gerçekleştirmek istediğimiz birçok şeyi de yapamadığımızı belirtmek istiyoruz. Ama sonuç itibariyle ciddi bir mesafe kat ettiğimize inanıyoruz. 2021 yılında da bu görevi Bursa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Sedat Baran’a devrettik.”diye konuştu.

FEDERASYON OLARAK HER TÜRLÜ ÖNERİYE FİKRE AÇIĞIZ

Her türlü öneriye açık olduklarını söyleyen Yılmaz, “İstanbul Federasyonu olarak biz faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Biz ne kadar da buralardan uzaklarda olsak da her zaman gönlümüz, kalbimiz memleketimizle birlikte atıyor. Siz de burada emek veren, gayret eden siz basın mensupları ile birlikte olmak bizleri de mutlu ediyor. Öyle de olması gerekiyor diye düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de İstanbul Federasyonu olarak yeni önerilere, fikirlere, yeni açılımlara sürekli açığız. Bu konuda da sizlerden gelecek öneriler olursa açığız. Hep birlikte güzel işler yapmaya hazırız.. Bizim yurdumuzla ilgili bir sıkıntımız oldu ama şu an için yurdumuz kapalı. Ama o dönemde bize Yozgat basını, kamuoyu, hem de hemşerilerimiz ciddi manada bize karşı yapılan haksızlığa ciddi tepkiler verdiler. Sağduyulu bir kamuoyu oluştu, o süreci atlattık ama bu önümüzdeki dönemlerde de Federasyonun karşısına çıkartılacak bir engel. Bunun bir şekilde çözümlenmesi gerekiyor. Çünkü Federasyon olarak 50-60 yıldır yapılmayan bir iş yapılıp, Yozgat’a bir marka, bir değer oldu. Bu konuda hem Federasyonun hem de işadamlarının katkıları var bunu korumak lazım.

Duykon’da ki kıstas format her Federasyonun başkanlığı yapması şeklinde bir yıllık dönemler şeklinde oluyor. Dönem dönem başkanlıkları üstlenecek başkanlarla DUYKON’un başarısı bire bir ilişkili gözüküyor. Belki de Türkiye’de örnek bir model gerçekleştirdik. Ben aynı zamanda 81 il ve Konfederasyonun yöneticisiyim. Belki de Dünya çapında böyle bir örgütlenme yapan başka bir il yok. Bunu da geçen seneki dönem başkanlığımızda başlattık. Hem Türkiye’de olsun, hem de Avrupa hem de Dünya ülkelerinde ki Yozgatlıları temsilcilik vasıtasıyla örgütleyerek resmi bir hüviyeti kazandıktan sonra Federasyonlaşması gerekiyorsa 50-60’a yakın temsilcilik vasıtasıyla teşkilatlanma, örgütleşme gerçekleşti. Daha sonra Federasyon resmileşti, kuruluşu gerçekleşti, sonra temsilciliklerimiz Federasyonun içerisine katıldı DUYKON’un artık temsilciliği sona emiş oldu. Federasyonun kurumsal kimliği ile karşı karşıya gelindi. Tabii biz bu kuruluşları başarılı olması için kuruyoruz. Tabii ki başarılı olmasını, çıtanın daha yükseklere çıkmasını isteriz. Eğer mutlaka eksiklikler, hatalar olursa da yeri geldiği zaman da tepkimizi koymamız gerekir. Uzun süreç bu kuruluşun ortaya çıkması için emekler harcadık. Kendi içimizde de oturup, konuşup eğer sorunlar olursa çözmeye çalışacağız.”diye konuştu.