Başkan Köse: Yozgat'ı her alanda marka şehir yapacağız

Başkan Köse: Yozgat'ı her alanda marka şehir yapacağız

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, başkanlık görevini devraldıkları ilk günden bu yana önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, bahar ayıyla birlikte çalışmalara hız vereceklerini söyledi.

A+A-

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, başkanlık görevini devraldıkları ilk günden bu yana önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, bahar ayıyla birlikte çalışmalara hız vereceklerini söyledi.

Başkan Köse, Yeniufuk Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, yapılan ve yapımı devam eden yeni projelerle Yozgat’ın çehresinin değişeceğini vurgulayarak, şehre daha güzel hizmet ve kalıcı eserler bırakmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Bahar aylarıyla birlikte yapımı devam eden projelere hız vereceklerini vurgulayan Başkan Köse, “Gençlerimizin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için yapımı devam eden Gençlik Merkezimizde sona gelindi. Büyük Camii Çevresi düzenleme çalışması kapsamında Bankalar Caddesi üzerinde bulunan eski iş yeleri yıkılarak modern bir iş merkezini Yozgat’ımıza kazandıracağız. Bunun yanı sıra Millet Bahçesi projemiz devam ediyor. Millet Bahçesi için yıkılan menekşe evleri sakinlerimizi de yeni ve modern TOKİ evlerine kavuşturacağız.”dedi.

YOZGAT’IMIZI HER ALANDA MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ

Yozgat’ı her alanda marka şehir yapacaklarını söyleyen Başkan Köse, “Belediye olarak şehrimize en iyi ve en güzel hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. Yoğun bir pandemi süreci geçirdik. Buna rağmen ilimizde hizmetlerimizi ve projelerimizi planlamalar doğrultusunda bir bir gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu hizmetler sadece belediye imkanları yapmak elbette mümkün değil. Hazırladığımız projelerin uygulamaya konulmasında Başta Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay olmak üzere, Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ, Milletvekilimiz Sayın Yusuf Başer, Sayın Ethem Sedef’in büyük destekleri ve katkıları vardır.”diye konuştu.

ŞEHRİMİZİ İSTİŞARE İLE YÖNETİYORUZ

Belediye olarak bir proje yapmadan fikir birliği oluşturduklarını ve şehri istişare ile yönettiklerini vurgulayan Başkan Köse, “Belediye meclis üyeleri ile birlikte bu zor sürece, zamana ve pandemiye rağmen Yozgat Belediyemiz pek çok hizmette öncülük yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Meclisimizle, vatandaşlarımızla fikir birliği içerisinde istişareye önem vererek hizmetlerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz.

HASTA YAKINI KONUK EVİ PROJEMİZİN TÜM DETAYLARI BİTTİ

Hasta yakını konuk evi projesinin tüm detaylarının bittiğini söyleyen Başkan Köse,“Fiyat çalışmaları da bitti ama fiyat çalışmaları 2021 yılı olduğu için yeniden bir düzenleme yapılacak. Çünkü yüzde 30-40 oranında fiyatlar yeniden revize edileceğinden dolayı Nisan ayı gibi oranın da ihalesini yapacağız. Dolayısıyla bizim yapmış olduğumuz projelerin tamamını 2023 ortalarında tamamlayarak vatandaşlarımızın ve Yozgatlılarımızın hizmetine sunacağız.”şeklinde konuştu.

BİZ KALICI ESERLER BIRAKMAK İSTİYORUZ

Yozgat’a kalıcı eserler bırakmanın gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Köse, “Şehrimizi daha güzel ve daha yaşanılır bir kent haline getirmek için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak sadece alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra halkımızın faydalanacağı projeleri de hayata geçiriyoruz. Bunun yanı sıra belediyemizin gelir kaynaklarını artıracak çalışmaları uygulamaya koyarak, yeni yatırımları Yozgat’ımıza kazandıracağız.” ifadelerini kullandı