Başkan Celal Köse: Tevazu, samimiyet ve gayretle Yozgat için çalışıyoruz!

Başkan Celal Köse: Tevazu, samimiyet ve gayretle Yozgat için çalışıyoruz!

Gelecek nesillere yaşanabilir Yozgat bırakmayı öncelik olarak belirlediklerinin altını çizen Yozgat Belediye Başkanı Köse, “Gönül Belediyeciliğimizi şiar edinerek çalışmalarımızı dur durak bilmeden sürdürüyoruz” dedi.

A+A-

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, vatandaşlardan aldıkları destek ve güçle hizmetleri büyütmeye, vatandaşlarla birlikte yeni hedeflere ilerlemeye devam ettiklerini söyledi.

Yozgat’ın genç ve çalışkan belediye başkanı Celal Köse, kentin geleceğine dokunuşlar yaptıklarını belirterek, startını verdikleri projelere devam ettiklerini, yeni projelerin de hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Gelecek nesillere yaşanabilir Yozgat bırakmayı öncelik olarak belirlediklerinin altını çizen Başkan Köse, “Gönül Belediyeciliğimizi şiar edinerek çalışmalarımızı dur durak bilmeden sürdürüyoruz” dedi.

HİZMETTE TEMPO

Başkan Köse, gelecek nesillere yaşanabilir bir Yozgat bırakmak adına yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Başkan Köse, kentin her bölgesine alt yapı, yol, sosyal donatı hizmetlerini götürmeye çalıştıklarına değinen Başkan Köse, hizmette tempolarının hiç düşmediğinin altını çizdi. Kış şartlarının hissedilmeye başladığı şu günlerde ekiplerin sahada bulunduklarına dikkat çeken Başkan Köse, 7/24 hizmete sunmaya devam edeceklerini belirtti.

ÜRETMEK KADAR ANLATMAKTA ÖNEMLİ

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, kenti geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirmek kadar, bu projeleri doğru bir şekilde kamuoyuna aktarmanın büyük önem taşıdığını söyledi.

Yozgat’ın geleceğine dokunan projeler hazırladıklarına değinen Başkan Köse, doğru tanıtılamadığı ve anlatılamadığı için kaybolup, giden projeler olduğunu söyledi.

Başkan Köse, “Bu aşamada insanın kendini anlatabilmesi, kitlelerle iletişim kurabilmesi büyük önem taşıyor. Çok güzel yapılan işler doğru anlatılamadığı için yanlış anlaşılıyor bu da toplumda negatif sonuçlar doğruyor. Biz önemi misyonu olan büyük bir aileyiz. Kendi yaşadığımız şehirde gelecek kuşaklara eserler bırakıyoruz” dedi.

EKSİKLERİMİZİ KAPATACAĞIZ

Kıt kaynakları en verimli şekilde kullanarak Yozgat’ı her alanda daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent haline getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Köse, bunu çalışmaların bir ekip işi olduğunu ve herkesin büyük emek harcadığını söyledi.

Yozgat’a hizmet etmenin önemli sorumlulukları da beraberinde getirdiğini kaydeden Başkan Köse, “Birbirimizin açığını aramak yerine, eksikliklerimizi tamamlamalıyız. Yapılan her hizmet kendi kentimiz için. Her eleştiriye, her fikre, her öneriye açığız. Biz istişare ile yönetim anlayışını benimsiyoruz. Ortak yönetim anlayışı çerçevesinde Yozgat’ı geleceğe hazırlıyoruz” diye konuştu.

KAYIP KAÇAK ÖNLENECEK

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, mevcut içme suyu hattında kayıp kaçak oranının yüzde 67 gibi çok büyük bir orana sahip olduğunu belirterek, aylık 5 Milyon TL elektrik parası ödeyerek getirdikleri suyun 3’te 2’sini kayıp kaçağa verdiklerini söyledi. Bunu önlemek için altyapıya önem verdiklerini belirten Başkan Köse, Şubat ayı içerisinde Avrupa Yatırım Bankası’ndan alacakları kredi ile hazırlanacak ve ihalesine geçilecek proje ile bu oranı aşağılara çekerek önemli bir gelir elde edeceklerini söyledi.

TASARRUF SAĞLANACAK

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) belediyeyi büyük bir mali yükten kurtaracağını belirterek, enerji tasarrufuna büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımı için çalışmalarının devam ettiğine değinen Başkan Köse, 8 megavat gücünde bir güneş enerji santrali kurmayı planlandığını ifade etti.

Elektrik giderlerinin belediye bütçesini zorladığına vurgu ya pan Başkan Köse, GES sistemiyle yılda 8 MegaWatt elektrik üretimi sağlayacaklarını kaydetti. Musabeyli Boğazı’nda yaklaşık 106 bin metrekare alanda Güneş Enerji Sistemi’nin planlandığını aktaran Başkan Köse, projeyi biran önce hayata geçirmek için gerekli çalışmalara başladıklarını ifade etti.

PROJELER TAMAMLANACAK

Belediye Başkanı Köse, Çapanoğlu Büyük Cami Çevre düzenlemesi, Gençlik Merkezi, Hal İş Merkezi başta olmak üzere başlattıkları projelerin bu yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

Yozgat Hakimiyet