Bakanlıktan haber geldi! Yozgat'tan iki öğrenci kabul edildi

Bakanlıktan haber geldi! Yozgat'tan iki öğrenci kabul edildi

Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Mikail İpek ve Zeynep Ateş’in masalları kitap haline getirilecek.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan ‘Kültürel Mirasımız Masallar Çocukların Ellerinde Canlanıyor’ pnoiesi kapsamında Yozgat’tan iki öğrencinin masalı kabul gördü.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Bilim Sanat Merkezlerinde öğreniml öğren öğrencilerin masal derlemelerini ve geleneksel masal unsurlarından beslenen özgün masallar yazması amacıyla hazırlanan proje sonuçları belli oldu. Yozgat’tan çocuk yazarların masal denemeleri kabul gördü.
Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Mikail İpek ve Zeynep Ateş’in masalları kitap haline getirilecek.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen projeye Fatma Temel Turhan Bilim Sanat Merkezi öğrencileri de katıldı. Mikail İpek ve Zeynep Ateş’in kaleme aldıkları masallar kabul görürken, önümüzdeki günlerde dizgi ve baskıya girecek. Masallar, daha sonra dijital olarak paylaşılacak.

Fatma Temel Turhan Bilim Sanat Merkezi Müdürü Abdulkadir Koyuncu öğrencilerin geleneksel masal unsurlarından beslenerek özgün masallar yazmalarının amaçlandığını ifade etti.

Koyuncu, Kültürel Mirasımız Masallar Çocukların Ellerinde Canlanıyor’ projesine Mikail İpek ve Zeynep Ateş adlı öğrencilerin masallarının kabul gördüğünü ifade etti.

Koyuncu, “Kabul edilen masallar okuma (yazım- noktalama) düzenlemeleri yapılıp baskı için dizgiye girecektir. Ardından dijital kitap olarak paylaşımı yapılacak ve İngilizceye çevirisi yapılışı ve İngilizce çevirisi de dijital olarak paylaşılacak. Bazı masalların işaret diliyle anlatımı yapılacak olup son olarak da yaza doğru danışman öğretmenler ve öğrencileri akademisyenlerin de katılacağı Antalya'da bir çalıştaya davet edilecek. Orada değişik ve güzel etkinlikler yapılacak” dedi. 

Yozgat Hakimiyet