Asgari ücrete zam ne zaman yapılacak, Asgari ücrete zam yapılacak tarih belli oldu mu, Bakan Bilgin ne dedi?

Asgari ücrete zam ne zaman yapılacak, Asgari ücrete zam yapılacak tarih belli oldu mu, Bakan Bilgin ne dedi?

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar maaşlara yapılacak zammın tarihini merak ediyor. Asgari ücretle maaş alanlara ne zaman zam yapılacak, asgari ücretle çalışanlar için maaş zammı hangi tarihte olacak? İşte Bakan Bilgin’in açıklaması..

A+A-

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar maaşlara yapılacak zammın tarihini merak ediyor. Asgari ücretle maaş alanlara ne zaman zam yapılacak, asgari ücretle çalışanlar için maaş zammı hangi tarihte olacak? İşte Bakan Bilgin’in açıklaması .

Emekli maaşlarında yapılan düzenlemenin yasalaşmasıyla birlikte asgari ücretliler beklentiye girmişti. Çalışma Bakanı Bilgin'den asgari ücrete ilişkin tarih geldi. Asgari ücrete o tarihte zam geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu en düşük   emekli maaşının yükseltilmesi ve bayram ikramiyelerindeki artışla ilgili düzenlemeler bu hafta   TBMM'nin gündemine gelerek yasalaştı. Emekli maaşlarında yapılan değişiklik, asgari ücrette de beklentileri beraberinde getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin beklentilere yönelik asgari ücrete ara zam gelmeyeceğini söylemiş ve "Olağanüstü şartlar olursa düşünülür" demişti.

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması geldi. Bilgin, "Asgari ücrete zam Temmuz'da" ifadelerini kullandı.